Sessió d’esport inclusiu al Camp Nou amb 700 nens i nenes de 10 escoles de Catalunya amb alumnat amb discapacitat

Aquest divendres 13 d’abril es durà a terme una sessió d’esport inclusiu amb 700 alumnes de primària i secundària de diverses escoles de Catalunya, en el marc del projecte ‘Som el que ens proposem’, una campanya impulsada per Fundació FC Barcelona, l’Institut Guttmann i el Comitè Paralímpic Internacional per sensibilitzar sobre la importància de la pràctica d’activitat física inclusiva.

La sessió està oberta als mitjans. L’activitat es durà a terme a les instal·lacions del Camp Nou i permetrà als alumnes practicar més d’una quinzena de disciplines esportives basades en l’activitat física cooperativa i inclusiva, és a dir, on hi poden participar amb igualtat d’oportunitats tant les persones amb discapacitat física com les que no la tenen.
A més d’esports com l’atletisme, l’hoquei o l’handbol, a la sessió d’aquest divendres també s’hi podran practicar, entre d’altres originals activitats, esports d’aventura, danses multiculturals, jocs malabars o trencaclosques gegants. La cloenda de la sessió, a les 13.30, serà un aeròbic inclusiu on els 700 alumnes a la vegada posaran el punt i final a l’activitat.

Horari: de 9 a 14 hores
Lloc: Zona 10 del Camp Nou (entrada per l’accés número 14).

‘Som el que ens proposem’ és una campanya que pretén sensibilitzar la societat envers la
realitat de les persones amb discapacitat física, reivindicar el paper de l’escola com a espai
normalitzador i d’igualtat d’oportunitats per a tothom i posar de manifest que a través de la
pràctica d’activitat física inclusiva es poden crear camins de coneixement, ensenyament i
aprenentatge mutu. Es va presentar el passat 22 de març.