El Parlament aprova una moció per accelerar el pagament de la llei de la dependència

- Es crearà una comissió mixta entre el departament d'Acció Social i un representant de cada grup parlamentari per seguir el desplegament de la llei.

El ple del Parlament ha aprovat per unanimitat aquesta tarda una moció que insta el tripartit a crear una Comissió Mixta pel seguiment del desenvolupament de la llei de dependència, la qual estarà formada pel departament d’Acció Social i Ciutadania i un representant de cada grup parlamentari, que es reuniran amb una periodicitat trimestral.
Aquesta comissió lliurarà als grups parlamentaris l’estadística d’evolució de l’aplicació de la llei.
La moció de CiU aprovada, després de consensuar una esmena amb el tripartit, posa l'accent en què aquelles persones que ja han estat avaluades puguin començar a percebre la prestació un mes després de rebre la valoració, termini que ara mateix no s'està complint. També se supervisarà que hi hagi suficients places de residències amb les privades per cobrir la demanda existent.
El portaveu de CiU d’Acció Social al Parlament, Josep Lluís Cleries, ha mostrat la seva satisfacció per l’acord assolit que representa un pas endavant, tot i que han lamentat que el PSC, ERC i ICV no hagin acceptat de la moció els punts que instaven el govern a garantir prestacions econòmiques que es corresponguin amb el cost real del servei a Catalunya, superior en molts casos a d'altres zones de l'Estat.

Font: Avui