Cinc noves associacions s’incorporen a la Federació ECOM
El passat 4 de maig, la Junta Directiva de la Federació ECOM va aprovar la incorporació de cinc noves associacions a la federació. Amb aquestes noves entitats, la Federació ECOM compta ja amb 173 associacions de persones amb discapacitat física federades de tot l’Estat Espanyol.
Les entitats que han entrat a formar de la Federació ECOM són:
- Associació Jo existeixo, que és una entitat que, des de 2006, aglutina famílies i professionals directament vinculats amb persones amb pluridiscapacitat, preocupats perquè les necessitats de les persones amb pluridiscapacitat i el seu entorn siguin avaluades regularment i d’una manera sistemàtica. Aquesta associació, amb seu a Barcelona, agrupa en part familiars i treballadors pertanyents a la Fundació Nexe, una entitat també federada a ECOM.
- Cooperativa Nadís (Escola d’Educació Especial). Aquesta associació, que s’incorpora a ECOM com a soci col•laborador, és una cooperativa, creada el 1978 a Barcelona, que té la finalitat de millorar la qualitat de vida de nens i adolescents amb greu discapacitat motriu i altres trastorns associats. Actualment gestiona una Escola d’Educació Especial amb 20 nens i nois (de 3 a 21 anys), la majoria d’ells amb paràlisi cerebral.
- Juguem Junts. Amb seu a El Vendrell (Tarragona), i creada el 2007, aquesta associació treballa per la inclusió social i escolar dels nens amb discapacitat física o psíquica del Baix Penedès. El seu objectiu és ser un recolzament i un estímul a les famílies que tenen un fill amb qualsevol discapacitat i proporcionar-los l’ajut necessari tant en l’àmbit emocional com en assessorament en diferents recursos.
- Associació Reusenca Antibarreres (ARAB). Des del 2007, aquesta associació actua a Reus amb la finalitat d’afavorir la supressió de barreres arquitectòniques i socials. ARAB fa accions de sensibilització, informació i suport a persones de Reus amb mobilitat reduïda, i interactua amb les administracions públiques per avançar en la supressió de barreres.
- Associació de Minusvàlids de les Terres de L’Ebre (AMITE). Creada el 1998, AMITE va néixer per fer de pont entre les persones amb discapacitat i l’administració de les Terres de l’Ebre. L’àmbit d’actuació d’AMITE està molt centrat en l’eliminació de les barreres arquitectòniques del territori i la sensibilització en aquest camp.