ECOM celebra que finalment RENFE hagi decidit actuar en la millora de l’accessibilitat a la xarxa ferroviària de Barcelona

Maria José Vázquez i Anna Collado, presidenta i gerent d’ECOM, respectivament, van assistir ahir a l’estació de França de Barcelona a la presentació del Pla de Rodalies de Barcelona 2009-2015, convocada pel delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i a la qual hi van ser presents el ministre de Foment, José Blanco, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, així com altres representants de la societat civil catalana. “El col·lectiu de persones amb discapacitat física estem esperançats amb aquest Pla de Rodalies de Barcelona ja que per primer cop veiem una aposta ferma de RENFE per millorar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda a la xarxa ferroviària”, afirma la presidenta d’ECOM. ‘Estem contents perquè finalment RENFE, com ja anteriorment van fer altres operadors de transport com Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Transports Metropolitans de Barcelona, ha fixat la qüestió de l’accessibilitat com un dels seus reptes’, afegeix.
El Pla de Rodalies de Barcelona 2009-2015, que suposarà una inversió de 4.000 euros, preveu, entre altres actuacions, millores a totes les estacions de la xarxa ferroviària per fer-les accessibles a les persones amb mobilitat reduïda, mitjançant la instal·lació de rampes o ascensors. Així també, contempla actuacions per dotar les estacions de places per a vehicles de persones amb dificultats de mobilitat.
En acabar la presentació, Vázquez va explicar al ministre de Foment que “actualment les dificultats d’accés a la xarxa ferroviària són un dels grans handicaps del col•lectiu de persones amb discapacitat física’, qüestió que ECOM, com a representant del col·lectiu de persones amb discapacitat física, reivindica sempre que pot en tots aquells fòrums de debat en què és present. ‘Per tal que el nostre col·lectiu pugui fer efectiu el seu dret a la mobilitat és imprescindible que RENFE posi solució als molts problemes d’accessibilitat que hi ha a les estacions de la xarxa ferroviària actualment’, constata Vázquez. ‘Confiem que, aquest cop sí, l’accés a la xarxa ferroviària sigui finalment possible per a tothom’.