El Museu Picasso adapta les visites-taller a nens amb paràlisi cerebral

Durant el mes de novembre el Servei Educatiu del Museu Picasso de Barcelona va dur a terme una experiència pilot, amb l’Escola Nadís SCS (federada a ECOM), oferint les visites-taller, que adrecen a les escoles, adaptades a nens amb paràlisi cerebral. Els alumnes de l’Escola Nadís van seguir la visita-taller ‘Las Meninas, una sèrie’ i ‘Sentir Picasso’.
Aquesta iniciativa va ser impulsada després d’una petició directa de dues mestres de l’Escola Nadís SCS, Llum Tormo i Maria Traid, que van demanar al Museu Picasso si podien adaptar els continguts de les propostes que el museu ja oferia a les escoles a les especificitats dels seus alumnes, en concret a dos grups d’infants: un d’entre 10 i 19 anys i el segon, més petits, de 4 a 10 anys.
El Museu Picasso valora molt positivament aquesta experiència. Segons paraules de Maria Alcover, responsable del Servei Educatiu del Museu Picasso, ‘aquesta experiència ha estat molt enriquidora per nosaltres i hem aprés noves metodologies de treball’.
Per la seva part, les professores de l’Escola Nadís agraeixen ‘la bona acollida i predisposició per part de l’equip directiu del museu perquè aquest fos un taller aprofitable per als nostres alumnes’.