El president d’ECOM, Antonio Guillén, escollit nou president del COCARMI

EN SUBSTITUCIÓ DE FRANCESC PÉREZ, AL CÀRREC DURANT DUES LEGISLATURES
El president d'ECOM, Antonio Guillén Martínez, ha estat escollit aquesta setmana nou president del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, COCARMI, en substitució de Francesc Pérez Rodríguez, al càrrec durant dues legislatures, temps en què també ha estat vicepresident de Discapacitat Intel•lectual (DINCAT).
Antonio Guillén, que ocupa la presidència d’ECOM des de 2011 (anteriorment n’era el vicepresident) és des de fa prop de 40 anys un destacat activista en defensa de les persones amb discapacitat física i impulsor de diverses organitzacions del sector. De ben jove va participar activament en les accions reivindicatives que les persones amb discapacitat van protagonitzar els anys 70 a la ciutat de Barcelona per exigir el reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat física i la creació d’òrgans de participació municipals per al col•lectiu. Després va formar part del grup redactor dels estatuts del Patronat Municipal de Persones amb Disminució Física de Barcelona, que va veure la llum el 1980, i que més endavant va esdevenir l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMD). Des de 2011, Guillén és membre del Consell Rector de l’IMDB, com a representant del col•lectiu de persones amb discapacitat física.
La vinculació de Guillén amb ECOM data de 1980, quan s’incorporà a la Junta Directiva de la Federació ECOM, i des de llavors ha estat sempre vinculat a l’entitat, malgrat que amb llargs parèntesis en què es va dedicar a l’activitat sindical (1983-1999) i política (1999-2007).
Antonio Guillén ha agraït al president sortint la feina feta i s'ha compromès amb l’actual equip a treballar per la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a Catalunya.
La voluntat de Guillén al front del COCARMI és continuar defensant l’exercici dels drets de totes les persones amb discapacitat posant especial èmfasi en recuperar els recursos perduts en les polítiques de retallades per normalitzar les polítiques d’educació, l’accés al treball, i unes pensions dignes així com defensar la continuïtat del desplegament de la Llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. Així mateix, treballarà per reforçar el paper unitari del conjunt de la discapacitat, reforçant el consens entre les diferents federacions que integren COCARMI, potenciant els valors de la participació, la transparència i el consens.
En la nova junta de COCARMI, a Antonio Guillén l'acompanyen:
- Vicepresidència 1ª: Mercè Batlle (FEPCCAT)
-Vicepresidència 2ª: Xavier Trabado (Federació Salut Mental Catalunya)
- Secretaria: Enric Botí (ONCE Catalunya)
- Tresorer: Ramon Jané (ACAPPS)
- Vocals: Rosa Cadenas (DINCAT), Josep Mª Ballesteros (COCEMFE Catalunya), Antonio Martínez (FESOCA),Pilar Sanjuán (Down Catalunya)
-Soci adherit: Rafel Ruano (FECETC)
Per la seva banda, Francesc Pérez deixa el COCARMI i DINCAT però seguirà vinculat a les entitats de la discapacitat com a president de l'associació de mares i pares de l'escola d'educació especial Paideia e Barcelona.