Els projecte ‘Coneix els teus drets’, en el qual ECOM participa, veurà la llum a partir del 20 de novembre

El proper 20 de novembre, el projecte ‘Coneix els teus drets’, promogut pel Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya (CEESC), i en el qual ha participat ECOM, donarà el tret de sortida.
Aquest projecte, que compta amb la participació de més de 20 entitats del tercer sector social de Catalunya, ha estat impulsat pel CEESC en motiu del 20è aniversari de la Convenció del Drets dels Infants, que se celebra aquest any.
Aquest projecte ha consistit en la creació de diferents materials per donar a conèixer entre els més petits quins són els seus drets. Dels drets recollits a la convenció se’n van escollir un total de 20, els quals han estat representants i explicats mitjançant la creació de 20 miniclips, en l’elaboració dels quals hi han estat implicades les entitats del tercer sector. A cadascun dels miniclips s’explica un dret mitjançant un diàleg entre un infant i un adult, i acompanyats d’un entorn de dibuixos. En el cas dels adults, s’ha comptat amb la participació de personatges famosos.
Els 20 miniclips estaran recollits en un portal web, amb l’adreça http://coneixelsteusdrets.cat, que estarà operatiu a partir del 20 de novembre.
La participació d’ECOM en aquest projecte ha estat en la representació dels Drets dels Infants amb Discapacitat.
Per tal d’iniciar la promoció d’aquesta iniciativa, el proper 22 de novembre els promotors i participants del projecte ‘Coneix els teus drets’ seran presents a la Festa del Dia Universal de la Infància, que l’Ajuntament de Barcelona organitzarà al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Durant la celebració d’aquesta festa, que començarà a les 10 hores i finalitzarà a les 14.30, s’aniran emetent en una pantalla els diferents vídeos elaborats per a aquest projecte i entre les 11 i les 12 hores, es farà una presentació específica del projecte a dalt de l’escenari.

LA CONVENCIÓ DELS DRETS DELS INFANTS

La Convenció sobre els drets de l'infant és un instrument internacional que estableix els drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals de la infància. Fou adoptada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre del 1989 i entrà en vigor el 2 de setembre del 1990 després de la seva ratificació per part de vint Estats membres. La convenció consta de 54 articles i de dos protocols addicionals, un sobre la participació dels nens en conflictes armats i un altre sobre la venda de nens i prostitució i pornografia infantils.

La Convenció està centrada en la infància, es refereix a les necessitats i drets específics dels nens i obliga els Estats a obrar a favor dels seus millors interessos.