Nou “Premi Integra de BBVA” per a aquelles entitats que generin llocs de treball entre les persones amb discapacitat

L’entitat bancària BBVA ha creat el “Premi Integra” que reconeix aquelles iniciatives innovadores que generin llocs de treball per a persones amb discapacitat. El premi està dotat amb 200.000 euros per a la millor proposta, i hi poden participar totes aquelles iniciatives portades a terme per associacions o entitats sense ànim de lucre que treballin en l’àmbit de la discapacitat, a més de tots aquells treballadors autònoms emprenedors que tinguin alguna discapacitat.

Aquest nou premi forma part del “Pla Integra BBVA” que impulsa la integració social i laboral de les persones amb discapacitat. Per una part suposarà el reconeixement a una iniciativa consolidada i d’alt potencial de transferència, i per una altra part, el recolzament a projectes de nova creació generadors de feina per a les persones d’aquest col·lectiu.

Les candidatures, que es podran presentar fins el 3 de desembre, s’hauran de poder emmarcar dins d’algun dels següents àmbits: innovació en la creació de llocs de treball; promoció de l’accessibilitat universal, la igualtat d’oportunitats i la no discriminació per potenciar la incorporació laboral; o millora de les condicions d’ocupació.

També es valoraran aspectes com la investigació, desenvolupament i innovació en l’aplicació de tecnologies avançades en els àmbits de la promoció de l’autonomia personal i la feina, o com les activitats de difusió, sensibilització i formació, que fomentin una cultura de qualitat en la feina per a les persones amb discapacitat. El projecte guanyador es farà públic abans que finalitzi el mes de gener de 2009.

Font: Solidaridad Digital