VII edició dels premis ‘Nous Genis’, promoguda per Acció Social, el COCARMI i la CAM

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila; el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras; el president del Comitè Català de Representants de Minusvàlids de Catalunya (Cocarmi), Francesc Pérez; i el director regional de Catalunya de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), Indaleci Mondéjar, van signar ahir al matí el conveni de col·laboració per organitzar la setena edició del concurs de pintura ‘Nous Genis’ adreçat a persones amb discapacitat.

El concurs ‘Nous Genis’ es va organitzar per primera vegada l’any 2003 amb motiu de l’Any Europeu del Discapacitat. Aquest certamen vol potenciar els aspectes dinamitzadors de les activitats artístiques per facilitar l’autonomia personal i l’adaptació a l’entorn social de les persones amb discapacitats psíquiques, físiques, sensorials i malalties mentals. L’any passat es van presentar al certamen 1.370 obres.

Enguany la temàtica dels treballs serà ‘L’amistat, els meus somnis’. S’hi poden presentar les persones amb discapacitat majors de 18 anys i que estiguin inscrites en una entitat sense afany de lucre amb, com a mínim, una seu a Catalunya. Cada autor podrà presentar una sola obra. Els treballs hauran de ser inèdits i es podran lliurar del dia 25 fins al 28 de març de 2010 al Local Cultural Sense (Carrer Blesa, 27-29 de Barcelona).

Els premis es donaran a conèixer al mes de maig. El jurat que atorgarà els premis està presidit per Daniel Giralt-Miracle (president emèrit de l’Associació Catalana de Crítics d’Art). També l’integren Josep Bracons (acadèmic de Belles Arts), Perico Pastor (artista), Susanna Solano (artista), Carlos Taché (galerista) i Ricard Vaccaro (artista).

Els guardons estan dotats amb un total de 14.500 euros per a premis individuals dividits en cinc grups segons el tipus de discapacitat (intel·lectual, malaltia mental, visual, auditiva i física). Els primers premis estan dotats amb 1.200 euros; els segons, amb 700 euros; i els tercers, amb 500 euros. A més s’atorgaran deu mencions especials, que seran seleccionades pel jurat amb independència de la categoria de l’autor, amb una dotació econòmica de 250 euros cadascuna d’elles.

També s’atorgaran cinc premis en metàl·lic a les entitats que presentin un major nombre de treballs. El primer premi serà de 1.400 euros; el segon, de 1.200 euros; el tercer, de 1.100 euros; el quart, de 1.000 euros; i el cinquè premi, de 800 euros.

Els treballs premiats i seleccionats s’exposaran a partir del mes de maig al Museu d’Història de Catalunya.

Font: www.gencat.cat