'Sensuals' abora les necessitats sexuals de les persones amb discapacitat

‘Sensuales’ és el títol sota el qual Clara Clos i Gemma Deulofeu recullen 13 relats sobre l’amor i la sexualitat de persones amb discapacitat, acompanyats d’una guia amb consells a familiars i professionals sobre com gestionar les necessitats sexuals del col·lectiu.

Es busca aixecar la veu en favor dels drets sexuals de les persones amb discapacitat, i des de la serietat, la claredat i l’afecte, normalitzar la condició i eliminar la discriminació i els tabús que existeixen al voltant de les variables sexe i discapacitat.

Quina serà la necessitat de cada persona? És útil recórrer a serveis sexuals professionals? Com poden intervenir els familiars i els terapeutes? Què es pot obtenir amb la masturbació o les joguines sexuals? Com s'ha de prevenir l'abús sexual? I, en definitiva, per què costa tant reconèixer i satisfer aquesta necessitat tan bàsica quan implica a persones amb alguna discapacitat?, són algunes de les qüestions que les autores aborden en un llibre que es presenta el 18 de març a la Nau Comanegra.