Diumenges inclusius a Barcelona!, jornada de promoció de l’esport adaptat a l’Arc de Triomf de Barcelona

Aprofitant la iniciativa de l’Institut Barcelona Esports (Ajuntament de Barcelona), “diumenges inclusius”, el proper diumenge 13 d’octubre de 2013, la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Física (FCEDF), la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), la Federació Catalana d’Esports per a Cecs i deficients visuals (FCEC) i la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL), unifiquen esforços per organitzar una activitat de sensibilització i promoció d’esport adaptat on es donarà l’oportunitat a totes aquelles persones que ho desitgin, de provar les sensacions de practicar aquest esport.
L’activitat consistirà en una jornada de matí a la zona d’Arc de Triomf en la que es desplegaran diferents estacions esportives. Les activitats que es portaran a terme són: Atletisme; Bàsquet; Boccia; Esgrima; Fútbol Sala i Fútbol 7; Ciclisme i Handbike; Petanca; Slalom; i Tennis.
A més de les activitats esportives, també es comptarà amb un espai per a donar informació a tothom que ho desitgi i on s’aportarà informació sobre les entitats que participen i col•laboren.
La finalitat principal de l’activitat és que la població en general, amb o sense discapacitat, pugui veure, provar i gaudir amb l’esport adaptat. Volem captar la seva atenció i que aprenguin més del nostre esport.
Per tal d’interactuar amb tota la població, es realitzaran diferents tipus d’activitats, jocs..., el factor comú a tots ells seran les diferents fases de l’activitat:
• Explicació sobre l’activitat a realitzar a càrrec dels nostres tècnics.
• Realització de l’activitat.
• Reflexió final sobre l’activitat, on la gent podrà aclarir dubtes i valorar l’experiència. També s’aniran recollint tots els pensaments d’aquelles persones que els vulguin escriure en el “llibre de pensaments” que s’elaborarà arrel de l’esdeveniment. Tothom podrà escriure i dibuixar les seves sensacions vers l’esport adaptat i la jornada.
Els participants podran passar per les diferents estacions esportives, provar només algunes d’elles o passejar i veure.
Els tècnics i el personal voluntari de la FCEDF seran els encarregats de dinamitzar i animar l’activitat, per tal de que la gent s’animi a participar a les activitats.
Aquest activitat es realitza en el marc de la Mesura de Govern de l’Ajuntament de Barcelona L'esport Inclou i amb la seva col•laboració.
Podeu inscriure-us per participar en aquesta activitat a través del web de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, on també podeu apuntar-vos a fer de voluntaris, si és del vostre interès.