La directora de La Muntanyeta, de l’APPCT, Núria Buira, distingida amb el guardó Montserrat Bertran

Núria Buira Clua, directora del centre La Muntanyeta i membre destacada de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona (APPCT), ha estat distingida amb el premi Montserrat Bertran que atorga la Secretaria de la Dona de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

El guardó vol reconèixer aquelles persones que han destacat en el seu àmbit professional i que han fet del dia a dia la millor pràctica per reivindicar la igualtat de gènere. És per això que a Núria Buira se li ha volgut fer un reconeixement per la seva llarga trajectòria professional, de gairebé una vintena d’anys, que, més enllà de la cura de persones amb paràlisi cerebral, també ha destacat en l’àmbit de la docència.

El president de l’APPCT, Jaume Marí, va destacar que “la Núria és una persona que ha treballat pel mon de la discapacitat amb una vocació ferma per servir a les persones més vulnerables”. Membre de la Comisión de Atención Temprana de la Confederación Estatal ASPACE, Buira ha estat, a més, una persona clau en la defensa dels drets dels infants de 0 a 3 anys i de la seva necessitat d'assistència.

Núria Buira és directora de l'Escola d'Educació Especial La Muntanyeta des de l'any 2002, membre del Consell de Direcció de l’APPCT i, a banda, ha liderat diversos projectes innovadors en aquesta entitat que han permès que, en molts àmbits, aquest sigui un centre de referència a Catalunya i a l'estat espanyol.