L'UIC ofereix un màster pioner en accessibilitat global i transversal

L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ESARQ) de l'Universitat Internacional de Catalunya (UIC) realitzarà a partir d'octubre el "Màster d'Accessibilitat i Disseny per Tothom", dirigit per l'arquitecte i professor de l'UIC Enrique Rovira-Beleta.

Aquest màster és la primera iniciativa formal acadèmica que ofereix un programa que contempla l'accessibilitat des d'un punt de vista global i en un marc de transversalitat. Tenint en compte que a tots els països hi ha diferents requeriments d'accessibilitat, aquest Màster és de gran valor per aconseguir que el Disseny per a Tothom sigui universal i versàtil.

Aquest curs és una oportunitat, per a descobrir "Les capacitats de les persones amb discapacitats", i veure que "l'accessibilitat no és només una necessitat per a les persones amb discapacitat, sinó un avantatge per a tots els ciutadans", segons el seu director, Rovira-Beleta.

El curs combina teoria i practica. Es basarà en sessions de treball on-line virtuals, comptarà amb professionals amb demostrada experiència en aquesta temàtica al llarg dels anys i es comentaran casos pràctics que s'han resolt a l'exercici diari de la seva professió.

El curs compta amb professionals de reconegut prestigi als diferents sectors de l'àmbit i l'activitat del disseny per a tots, així com per representants d'organitzacions de persones amb discapacitat, i institucions de serveis en matèria d'accessibilitat universal.

L'Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ofereix 16 titulacions i un centenar d'estudis de postgrau als seus dos campus, ubicats a Barcelona i Sant Cugat del Vallés. Compta amb 4.500 alumnes i uns 318 professors (personal docent i investigador).