Els Premis ASPID reconeixen la Federació ECOM amb el Premi a la Solidaritat

Ahir a la nit, l’entitat federada Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) va atorgar a la Federació ECOM un dels guardons dels Premis ASPID, concretament el Premi a la Solidaritat, que reconeix la tasca d’una entitat social. L’acte de lliurament d’aquests premis, que va estar presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va tenir lloc a la Seu Vella de Lleida.
Els premis ASPID, que aquest any han arribat a la 17ena edició, pretenen donar visibilitat i suport a entitats, institucions o persones físiques que s’hagin distingit per desenvolupar una tasca orientada a aconseguir la normalització social de les persones amb discapacitat. Enguany, els premis ha estat atorgats a: el Grup Pastificcio (Premi a l’Empresa), l’escriptora i comunicadora Empar Rovira (Premi a la Comunicació), la Federació ECOM (Premi a la Solidaritat) i la Federació Coordinadora de Persones amb Discapacitat Física i/o Orgànica de Bizkaia –FEKOOR– (Premi a la Innovació). En el marc d’aquests premis, es va fer també un reconeixement a Josep Giralt (vicepresident d’ECOM), per la seva trajectòria al front d’ASPID, de la qual va ser president durant molts anys.
L’encarregat de fer el lliurament a ECOM va ser el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, que va lliurar a mans del nostre president, Antonio Guillén, el Premi a la Solidaritat, un premi que segons el jurat ha estat concedit per “la tasca que la Federació ECOM ha fet durant més de 40 anys, en què ha prestat servei a les entitats federades, oferint-los informació i assessorament i actuant com a centre de recursos, i per un altre costat, pel treball que ha fet amb les administracions públiques en tots els àmbits socials com l’educació, la sanitat, el mon laboral, el lleure o l’esport”.

PEU DE FOTO: A la fotografia, d’esquerra a dreta (a dalt), Bibiana Bendicho, presidenta d’ASPID; Marta Obdulia, gerent d’ECOM; Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya; Àngel Ros, alcalde de Lleida; (abaix), Antonio Guillén, president d’ECOM; i Josep Giralt, ex-president d’ASPID i vicepresident d’ECOM.