La Fundació ECOM engega el projecte Reactiva’t

GRÀCIES AL FINANÇAMENT REBUT A TRAVÉS DE LA MARATÓ DE LA POBRESA, ES POSA EN MARXA AQUEST PROJECTE D’ATENCIÓ A LES NECESSITATS LABORALS I SOCIALS DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

La crisi que està vivint el nostre país està tenint conseqüències socials cruentes en aquells col•lectius que de per si ja tenen un major risc d’exclusió social, com és el cas de les persones amb discapacitat. Gràcies al finançament que ha rebut a través de la Marató de La Pobresa de Televisió de Catalunya (150.000 euros), la Fundació ECOM ha posat en marxa un programa d’abordatge social i intensiu adreçat al col•lectiu de persones amb discapacitat física, que porta per nom ‘Reactiva’t’, i que pretén afavorir la qualitat de vida d’aquestes persones i capacitar-los per fer front a la cruesa de les conseqüències socials que està provocant l’actual conjuntura econòmica.
El programa Reactiva’t proposa una preparació social intensiva de les persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social amb l’objectiu de dotar-los d’hàbits i recursos, i formar-los en habilitats que els puguin facilitar l’accés al món laboral, i el manteniment de la feina, en un moment en què les dificultats per accedir al mercat laboral s’han multiplicat, donada la reducció d’ofertes i l’augment de demandants de feina.
En el cas de les persones amb discapacitat, el fet de disposar d’una feina no només és important pel suport econòmic que això suposa sinó per com pot millorar la seva autoestima i per l’augment de possibilitats d’esdevenir persones autònomes i de desenvolupar un projecte de vida amb independència, així com perquè poden atendre les necessitats de la seva discapacitat, com són l’accés a tractaments i ajuts tècnics, que són bàsics per a la seva qualitat de vida i la prevenció d’un empitjorament de la seva situació.
L’actuació de la Fundació ECOM, a través del programa Reactiva’t, es durà a terme tant amb la persona amb discapacitat, usuària dels Serveis d’Integració Laboral d’ECOM, com amb el teixit empresarial. Pel que fa a l’usuari, es realitzarà una tasca de diagnosi per abordar la situació de cada persona i se l’orientarà en allò que pugui necessitar i se li oferirà la participació en tallers, tutories i formacions per tal de capacitar-los per a l’accés al mercat de treball. L’usuari serà informat d’aquelles ofertes de feina que arribin als SIL i se li donarà suport per a una ràpida adaptació al lloc de treball, en el cas que s’aconsegueixi un contracte laboral.
Quant al teixit empresarial, els SIL ECOM duran a terme una prospecció empresarial per tal de detectar empreses interessades en oferir llocs de treball a un perfil com és el dels usuaris del projecte Reactiva’t, persones amb alguna discapacitat. A les empreses se’ls oferirà assessorament i informació sobre el procés contractual i els beneficis fiscals per la contractació d’una persona amb discapacitat, així com suport i seguiment de l’usuari en l’adaptació al lloc de feina.