COCEMFE atorga un premi a Barcelona en reconeixement al seu compromís amb l’accessibilitat

La Confederació espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) ha atorgat recentment a Barcelona un premi en reconeixement al seu compromís amb l’accessibilitat, adquirit des de fa més de tres dècades. Segons ha declarat, l’alcalde de la Ciutat Comtal, Jordi Hereu, ‘aquest guardó és un orgull i un incentiu per seguir treballant’. ‘Barcelona considera la mobilitat com una part indeslligable del seu disseny, tenir en compte l’accessibilitat en cada projecte o en l’elaboració del paisatge urbà forma part de la quotidianitat de la ciutat’, ha afegit.

Actualment, el 88% de la ciutat de Barcelona és accessible i, com ha explicat l’alcalde en una entrevista a la revista Cermi.es, la totalitat de la flota d’autobusos també ho és, així com 84 de les 123 estacions de metro, que ja estan adaptades. Hereu ha explicat també que l’Ajuntament de Barcelona ha cedit 20 solars per a la construcció de 19 residències i dos centres de dia.

Segons ha declarat Hereu, ‘el seu objectiu és cobrir el 12% de la ciutat que encara no és accessible per poder afirmar que l’accessibilitat de la ciutat és total i completa’. També ha explicat que Barcelona fomenta l’autonomia personal i la vida independent de les persones com l’accés a l’educació, al mercat laboral, la salut, l’oci i la pràctica esportiva.