Les consultes al CERMI per discriminació de persones amb discapacitat augmenten un 20% el 2011

La delegada del CERMI per a la convenció de l'ONU, Ana Sastre, ha assenyalat que el 2011 han augmentat un 20 per cent les consultes per discriminació de persones amb discapacitat, fins a un total de 85 al llarg d'aquest últim any.

Sastre va presentar la setmana passada, durant la IV Jornada de la Defensa Legal de la Discapacitat, un avanç de l'informe de Drets Humans i Discapacitat a Espanya 2010.

Així, el CERMI ha atès un total de 428 consultes de tot tipus sobre drets i prestacions relacionades amb la discapacitat, de les quals 93 corresponen a vulneracions de drets de les persones amb discapacitat, mentre que la resta es tracten de consultes informatives.

A més, en relació al tipus de consultes ateses, també s'ha incrementat les relacionades amb prestacions econòmiques, passant d'un 21% el 2010 al 26% el 2011. A més, pel que fa als articles de la Convenció de l'ONU que més es reclamen, va destacar els relacionats amb un nivell de vida adequat i protecció social, així com amb el dret al treball.

"L'ocupació continua preocupant molt, amb un total de 100 consultes", ha apuntat Sastre que, no obstant, ha indicat que l'any passat han baixat el nombre de consultes en matèria d'ocupació pública, passant de 40 a 33 en 2011. En matèria d'educació, Sastre va ressaltar que el 75% de les consultes "donen lloc a conflictes de vulneració dels drets de les persones amb discapacitat".

Una novetat d'aquest any és que el CERMI ha atès tres consultes internacionals el 2011, procedents d'Anglaterra, Argentina i Itàlia, així com el manteniment del mateix nombre de consultes respecte a l'any anterior, però amb un augment de consultes ateses d'homes.

Font: EUROPA PRESS