La Generalitat de Catalunya posarà en marxa un Observatori per millorar la lluita contra la Pobresa i la Vulnerabilitat Social

El Departament d’Acció Social i Ciutadania posarà en marxa un Observatori per millorar la lluita contra la Pobresa i la Vulnerabilitat Social, segons va anunciar la consellera Carme Capdevila durant la clausura el passat 27 de març del 2n Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya que es va celebrar durant dos dies al recinte de La Farga de l’Hospitalet.
La creació de l’Observatori Català de la Pobresa, la Inclusió i la Vulnerabilitat és una de les actuacions que es deriven del Pla Nacional de Cohesió i Inclusió Social. La intenció del Departament és posar-lo en funcionament al llarg d’aquest any. La seva funció serà millorar el coneixement i l’estudi de la realitat social del país per impulsar mesures que eradiquin les situacions que generen exclusió social.

L’Observatori naixerà amb la voluntat de col·laborar amb altres òrgans similars que tenen altres països. També servirà per analitzar i fer un seguiment de les polítiques d’inclusió que s’apliquen des del Govern. Precisament, la consellera Capdevila va anunciar que actualment 22 ens locals estan desenvolupant els seus Plans d’Inclusió. Aquest any, a més, està previst que s’hi sumin 10 més.

Font: Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya