L'autonomia personal també és diversa

ECOM participarà a la jornada ‘La diversitat de l’autonomia personal’ que organitza la Taula d’Accessibilitat del Consell Municipal de Benestar Social i l’Ajuntament de Mataró.

La Jornada, que tindrà lloc el dia 2 de març, està pensada perquè sigui un espai de reflexió i debat entorn els reptes quotidians de les persones amb diversitat funcional, així com de diàleg i participació al voltant dels serveis, recursos i eines que contribueixen a la seva autonomia i igualtat d’oportunitats.

El cos de la Jornada, després d’una presentació de la Taula d’Accessibilitat i una conferència inaugural sobre “La diversitat de l’Autonomia Personal”, el conformarà un debat amb la participació del públic i de diversos representants d’entitats. S’hi abordaran els àmbits educatiu, de salut, laboral, sexual i afectiu, oci i lleure, legislatiu, familiar i personal; tots els aspectes relacionats amb la vida quotidiana.
Des del Servei d’Integració Laboral de la Fundació ECOM, Jordi Juan, tècnic d’empreses sociòleg i treballador social, participarà des de la perspectiva laboral; Míriam Ballesi Vela, arterapeuta, usuària del servei d’assistència personal d’ECOM i col·laboradora del Moviment Vida Independent, ho farà tot exposant l’àmbit sexual i afectiu.

Al final de la Jornada, es dedicaran dues hores al treball en grup per elaborar propostes sobre les millores quotidianes de les persones amb diversitat funcional i el seu entorn a través de la tècnica del “World Coffee”.

Entre les entitats que participaran a aquesta Jornada ‘La diversitat de l’autonomia personal’ es troben AFAM (Associació Familiars Alzheimer del Maresme) i Llars de l’Amistat Cheshire, totes dues federades a ECOM.

La Taula d’Accessibilitat, organitzadora de la jornada, és un espai de treball tècnic vinculat al Consell de Benestar Social, composta per entitats de Mataró que treballen dins l’àmbit de la diversitat funcional i del servei de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró

Fins el 28 de febrer us podeu inscriure de forma gratuïta. Consulteu l'enllaç que us escribim a la banda dreta d'aquesta pàgina.