ECOM signa un conveni de col·laboració amb Gestió Solidària

L’OBJECTE D’AQUEST CONVENI ÉS APROPAR A LES ENTITATS FEDERADES A ECOM ELS SERVEIS QUE GESTIÓ SOLIDÀRIA OFEREIX DE MANERA ALTRUÏSTA PER IMPULSAR LA MILLORA DE LA GESTIÓ INTERNA DE LES ENTITATS
El passat 4 de novembre, la Federació ECOM va signar un conveni de col·laboració amb Gestió Solidària, una organització que té com a objectiu apropar professionals especialistes en àrees de gestió interna i recursos humans que, de manera altruista, volen posar el seu coneixement al servei d’entitats del Tercer Sector amb la voluntat d’ajudar-les a millorar i encarar el futur amb més fortalesa. Amb aquest conveni es vol que a través d’ECOM les entitats federades puguin ser coneixedores dels serveis que ofereix Gestió Solidària perquè aquelles que ho necessitin se’n puguin beneficiar.
Gestió Solidària és un projecte nascut el 2013, impulsat per Marta Badet, Yolanda Portoles, Montse Pichot, Rosa Castro i Judit Murlans, cinc professionals de l’àmbit dels recursos humans i la gestió, que un dia van decidir oferir gratuïtament a les entitats ajut o assessorament en qüestions de gestió interna. Actualment, a més d’elles, Gestió Solidària compta amb una xarxa de més de 170 professionals que de manera altruista posen el seu coneixement i professionalitat al servei de les entitats del Tercer Sector.
Els serveis que Gestió Solidària pot oferir actualment a les entitats gratuïtament s’engloben en tres àmbits d’actuació: gestió interna (suport per a la definició de l’estratègia de l’entitat, la concreció del pla d’actuacions i pressupost, en el disseny del pla de comunicació a les xarxes socials o el pla de captació de socis i voluntaris, en formació interna en habilitats o competències professionals...), coaching social (destinat a directius que necessiten millorar i/o desenvolupar les seves habilitats professionals) i Legal Solidari (pensat per donar resposta a consultes legals).
Des de fa uns mesos ECOM està comptant ja amb els serveis de Gestió Solidària en diferents àmbits, entre els quals hi ha la definició de l’estratègia de l’entitat, el disseny i implementació de la gestió dels recursos humans per competències, i la captació de recursos, entre altres.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PEU DE FOTO: Antonio Guillén, president d’ECOM, i Montserrat Pichot, presidenta de Gestió Solidària, en el moment de la signatura del conveni.