La Plataforma Deixem de ser Invisibles demana millores d’accessibilitat a l’estació de Renfe de Badalona

El passat 3 de març la Plataforma Deixem de ser Invisibles, entitat adherida a ECOM, va organitzar, sota el lema ‘Volem pujar al tren’, una protesta a l’estació de Renfe de Badalona per reivindicar que aquesta sigui accessible per a les persones amb mobilitat reduïda. Per a això demanen la instal•lació d’ascensors per arribar a les andanes així com que els vagons dels trens siguin de més fàcil accés.
L’objectiu d’aquesta acció era realitzar un recorregut a bord del tren des de Badalona a Montgat però la plataforma d’accés a les andanes estava espatllada i els usuaris de cadira de rodes no van poder accedir-hi. L’estació de Renfe de Badalona no compta amb ascensors d’accés a les andanes sinó que per superar les escales que hi ha per accedir-hi les persones usuàries de cadira de rodes cal que facin ús de dues plataformes. Casualment, el dia de la protesta la plataforma que accedeix a l’andana estava espatllada i va fer impossible que les persones usuàries de cadira de rodes participants en la protesta poguessin accedir al tren. La Plataforma Deixem de ser Invisibles va remarcar que aquestes plataformes d’accés a les andanes no accepten tots el models de cadira de rodes, cosa que obliga a que, en molts casos, aquestes persones, per poder accedir al tren, hagin de creuar per sobre de les andanes, malgrat que està prohibit.
L’acte reivindicatiu va acabar amb la petició per part de tots els participants del reemborsament del preu del bitllet així com amb la tramitació del corresponent full de reclamacions.
Des de la Plataforma Deixem de ser Invisibles es demana el compromís de Renfe de suprimir les barreres arquitectòniques de l’estació de Badalona així com un calendari d’actuacions.