‘Vides Diverses’, el documental d’ECOM, material per a l’alumnat de Pedagogia del Teatre

L’ESCOLA D’ART DRAMÀTIC EÒLIA HA INCLÒS EN EL SEU 4T. CURS EL VISIONAT DE ‘VIDES DIVERSES’ COM A PUNT DE PARTIDA PER A LA REFLEXIÓ SOBRE LA DIVERSITAT I L’AUTONOMIA PERSONAL QUE TENEN I NECESSITEN TOTES LES PERSONES, SIGUIN COM SIGUIN

En el marc de col·laboració que l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia i ECOM tenen des de fa temps, Eòlia ha inclòs el documental 'Vides Diverses' com a material de suport i continguts per a treballar al quart curs de l’escola.

Així, divendres passat, uns 15 alumnes de l’assignatura de Pedagogia del Teatre van veure el documental a l’aula i van participar al col·loqui posterior amb Maria José Moya, cap de l’àrea de Vida Independent d’ECOM, i Fernando Sánchez, tècnic de l’àrea i protagonista al documental ‘Vides Diverses’.

Els continguts de la pel·lícula i el debat posterior sobre aspectes relacionats amb la discapacitat, però també i sobretot amb la diversitat de la societat, han servit per presentar de forma molt directa l’enfocament de l’ensenyament que Eòlia vol transmetre als seus alumnes. Segons la filosofia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia, la mirada des de la diversitat és imprescindible per a exercir la docència, per respectar els processos d’aprenentatge de cada persona i fomentar l’autonomia de l’alumnat.

El documental ‘Vides Diverses’ exposa la necessitat i capacitat de les persones amb discapacitat física de tenir una vida independent i mostra com només des d’una perspectiva de la diversitat social és possible respectar i promoure l’autonomia personal i la igualtat d’oportunitats de totes les persones.