El Govern rellançarà la inclusió de persones amb discapacitat en el Batxillerat i la FP

La ministra d’Educació, Política Social i Esport, Mercedes Cabrera, va assegurar el passat 5 de febrer que el Govern impulsarà un pla d’inclusió eductiva d’alumnes amb discapacitat que vagi ‘més enllà’ de l’ensenyament obligatori i que s’extengui ‘molt especialment’ en el Batxillerat i la Formació Professional.

Cabrera es va referir a aquest compromís del seu Ministeri abans de participar en un congrés realitzat per la Confederació Espanyola d’Organitzacions en Favor de les Persones amb Discapacitat Intel•lectual (FEAPS) amb el lema ‘Educar+Incluir=ConVivir’.

La ministra, qui va destacar la importància d’integrar a tots els nens amb discapacitat en el sistema educatiu, ha garantit que el Govern farà tot allò que estigui a les seves mans perquè aquest objectiu es faci realitat.

Segons el seu parer, des de fa uns anys s’està vivint un nou concepte de la discapacitat que ha dut a la resta de la ciutadania a entendre que els afectats també són persones amb drets; entre ells, l’educació.

Cabrera va valorar el model d’integració proposat per FEAPS perquè fa del nen ‘el centre’ de l’organització del sistema educatiu, i va subratllar que la Llei Orgànica d’Educació ja es va marcar la inclusió com un dels seus objectius. ‘Però volem reforçar encara més aquesta filosofia’, va afegir.

Font: Agència EFE