El Parlament aprova per unanimitat la continuïtat del projecte IntegrARTE i el suport al CAID Montcada, d’ADIMIR

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir per unanimitat a la Comissió de Benestar i Família la proposta de resolució sobre la continuïtat del projecte IntegrARTE realitzat per ADIMIR (entitat federada a ECOM), així com la continuïtat al suport donat al Centre d'Atenció Integral al Discapacitat (CAID Montcada). La proposta arribava per a la seva resolució amb el suport de totes les forces polítiques al Parlament. Durant la sessió els parlamentaris de tots els grups polítics van lloar el treball realitzar per ADIMIR en promoure una societat inclusiva amb un projecte innovador a Catalunya i van afirmar que “ADIMIR és una garantia d’èxit”. La portaveu del PP a l'Ajuntament i diputada al Parlament, Eva García, va intervenir durant el debat al Parlament defensant la feina d'ADIMIR a Montcada i Reixac. La proposta de resolució va ser presentada pel diputat d'Esquerra, Pere Bosch. A la sessió, que es va celebrar ahir 10 de juliol, hi va assistir una delegació municipal de regidors encapçalada per l’alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, acompanyats de nombrosos representants de l’entitat.

El programa IntegrARTE és un projecte que consisteix en integrar infants amb necessitats educatives especials per mitjà de diverses formes artístiques com la pintura, el ball i el circ, que comparteixen amb infants sense discapacitats implicant a diverses entitats i escoles del municipi. Pel que fa al CAID Montcada, que ADIMIR va posar en marxa de forma pionera al 2009, consta d’un equip de professionals que treballen en xarxa i de forma coordinada per oferir una atenció integral que inclou, entre d’altres, serveis d’estimulació fisioterapèutica, un servei psicoeducatiu i un altre de neuropediatria. El CAID té un total de 17 usuaris, amb les seves famílies.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac ha valorat molt positivament aquesta resolució “gràcies a la qual es garanteix la continuïtat del CAID i de tots els projectes d’ADIMIR, a més que permet continuar avançant en el camí de la inclusió i la normalització de les persones amb discapacitat i que el nostre municipi sigui un referent de diversitat, respecte i solidaritat”.

El passat 18 d’abril l’alcaldessa, María Elena Pérez, va fer una compareixença, juntament amb els representants d’ADIMIR, en una sessió informativa al Parlament per tal de demanar la continuïtat del programa IntegrARTE dintre de les subvencions de la Generalitat de Catalunya, que avui s’ha aprovat finalment.