ECOM, a la trobada anual del Consell per a la Promoció de l'Accessibilitat

ECOM vam assistir el dia 14 d'abril a la trobada anual del Consell per a la Promoció de l'Accessibilitat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, com a membre d'aquest Consell.

L'acte el va obrir la consellera Dolors Bassa. Es va traslladar als presents la memòria d'actuacions dels anys 2014 i 2015 de l'Àrea de Promoció de l'Accessibilitat i Supressió de Barreres -dins el Deptartament deTreball i la Direcció General d’Igualtat- i també es va comunicar que properament es rebran els esborranys del futur Decret de desenvolupament de la Llei 13/2014 d'Accessibilitat per treballar-los. ECOM vam sol·licitar que per a realitzar aquesta tasca es donin terminis coherents per garantir la qualitat del treball participatiu amb les entitats federades.

Així mateix, se'ns va informar de la creació d'una comissió de treball per resoldre l'actual buit legal i normatiu en relació a l'accés al transport públic de persones usuàries de scooters i altres productes de suport, de la qual formarien part responsables del Institut Municipal de persones amb Discapacitat de l'Ajuntament de Barcelona (IMPD), TMB i la mateixa Àrea.

ECOM, com a agent clau en el treball i l'estudi de casos sobre aquest tema els darrers anys, vam demanar públicament la incorporació immediata a aquesta comissió, ja que a finals del 2014 es va traslladar a totes les parts implicades amb competències la proposta de solució i el seu desenvolupament en la qual es basa aquesta comissió de treball.

De la mateixa manera, es va compartir que mitjançant les accions que s'impulsen a través de l'Àrea de Promoció de l'Accessibilitat i Supressió de Barreres per treballar l'accessibilitat amb els ajuntaments i ens locals, dins de les anomenades "contracte-programa" hi haurà una línia de treball vinculada als bancs de productes de suport. ECOM vam mostrar la nostra satisfacció per la inclusió d'aquesta línia de treball (que ja s'havia sol·licitat diverses vegades als diferents governs i partits polítics tant a nivell català com municipal a Barcelona els darrers anys), i ens vam interessar en poder treballar també conjuntament aquest tema amb l'objectiu d'impulsar i enfortir una xarxa de bancs de productes de suport, espais de reparació i laboratoris de fabricació a tot el territori català.