La PINCAT valora positivament la creació d’una comissió d’Infància al Parlament de Catalunya

La Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT), de la qual ECOM forma part, valora positivament la creació d’una comissió d’Infància al Parlament de Catalunya durant el ple d’aquest dijous. La creació d’aquesta comissió era una reivindicació històrica del sector i que la PINCAT ja va manifestar els darrers mesos després de reunir-se amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert i tots els grups parlamentaris. La Plataforma d’Infància de Catalunya celebra que la comissió d’Infància s’hagi creat gràcies a l’acord, per unanimitat, dels tots els grups de la cambra catalana.

La Plataforma d’Infància de Catalunya creu que la comissió d’Infància pot ajudar a vetllar pel desplegament la Llei de Drets i Oportunitats de la Infància i l’Adolescència i, alhora, garantir que la perspectiva de la infància i l’interès superior del menor estigui present en tota l’activitat legislativa. La PINCAT vol ressaltar que aquesta comissió ajudarà a fer un millor seguiment i control de l’acció del govern català en matèria d’infància.

La Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT) es va presentar públicament el passat 30 de novembre. La PINCAT neix per ser una veu comuna i transversal de totes les entitats compromeses amb els infants i adolescents del nostre país, que ofereix una visió integral de la infància, dóna resposta a les seves necessitats, promou l’acompliment dels seus drets i deures i vetlla per incorporar la perspectiva de la infància en les polítiques públiques i en la societat catalana. Durant la seva presentació pública, la PINCAT ja va demanar la creació d’aquesta comissió parlamentària.

La PINCAT està formada per 17 organitzacions (que alhora formen part de la Taula del Tercer Sector) que treballen en l’àmbit de la infància i adolescència a través de més de 900 entitats de primer nivell. Els diferents projectes i serveis de la PINCAT disposen de 750.000 places per atendre els infants i adolescents del nostre país. Aquests infants i adolescents estan atesos per 15.510 professionals i 12.300
voluntaris.

Les entitats que formen part de la PINCAT són: Confederació ECOM Catalunya, COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat), Creu Roja, Empresa Social. Cooperatives d’Atenció a les Persones, ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), FECEC (Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer), FCD (Federació Catalana de Drogodependències), FEPA (Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits), FEDAIA (Federació d’Entitats d’Atenció i Educació a la Infància i Adolescència), FEDELATINA (Federación de Entidades Latinoamericanas de Catalunya), FEPCCAT (Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars), Fòrum Salut Mental, Fundació Catalana de l’Esplai, Fundació Pere Tarrés - Coord. Catalana de Colònies, Casals i Centres d’Esplai, Ordre Hospitalari Sant Joan de Déu, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Fundació Josep Sans, i MLP (Moviment Laic i Progressista).