Neix Mapp4all, l’aplicació que farà la vida més fàcil a persones amb discapacitat, pares, tercera edat o celíacs

La Fundació Equipara centrada en potenciar la consciència d’igualtat d’oportunitats en l’accés i el desenvolupament professional de les persones amb discapacitat, va presentar el passat 29 de gener Mapp4All, una aplicació gratuïta disponible per iOs i en versió web que permetrà construir el primer mapa d'informació sobre accessibilitat universal de tots els punts d'interès d’Espanya.
Mapp4All, que es pot descarregar ja gratuïtament en Applestore o a la web www.mapp4all.com permet als usuaris incloure diversos llocs d'interès (des de bars, hotels, oficines bancàries, cinemes i comerços fins a transports públics, parcs, organismes públics, oficines d'empreses, notaries, esglésies…) indicant quins tipus d'elements accessibles incorpora i quins no (si té rampes, carta en braille, WC adaptats, sales de lactància, plats sense gluten a la carta, etc.) podent incloure, a més , detalls en els comentaris.
D'aquesta manera, quan un usuari marqui una zona del mapa dins Mapp4All podrà veure quins llocs existeixen en aquesta zona i els seus voltants que tinguin les característiques que a ell l’interessen, a més de poder veure la informació i opinions de la seva xarxa de contactes.
Mapp4All va més enllà del concepte d'accessibilitat vinculat a persones que comptin amb algun tipus de discapacitat. Entén l'accessibilitat com el grau en el qual totes les persones poden visitar un lloc o accedir a un servei, independentment de les seves capacitats tècniques, cognitives o físiques. Per això, aquesta aplicació és útil per a tot tipus de persones, tant persones amb mobilitat, vista o audició reduïda que precisin saber quins espais estan adaptats a les seves necessitats, com a pares que volen accedir amb els carrets dels seus fills a negocis o llocs públics, persones de la tercera edat que volen conèixer els obstacles que van a trobar-se abans de visitar un espai o persones celíaques que vulguin saber i compartir amb els seus contactes quins restaurants compten amb plats sense gluten en les seves cartes.
Des de que el passat 3 de desembre es fes públic el projecte, la Fundació Equipara ha contactat amb Associacions, Administracions Públiques i empreses per buscar aliances amb la finalitat d'aconseguir, conjuminant forces, fer de Mapp4All l'eina d'accessibilitat universal més útil i completa possible per a tots.
La gran acceptació que ha tingut el projecte per part d'entitats públiques i privades ha permès que un gran nombre d'entitats, entre les quals es troba La Caixa, Gas Natural Fenosa, Bankinter, Hotel Condes de Barcelona, Hotel España, Restaurante Loidi, Restaurante Lasarte, Fonda España, Apsis Hotels, Perez Tirado Abogados, Aparthotel Valles, Hotel Barcelona Mar hagin volgut col•laborar amb el projecte.
A més, la Fundació compta amb la col•laboració d'entitats com la pròpia Federació ECOM, ASPID i l’Institut Guttmann (entitats federades a ECOM), l’Ajuntament de Ávila, l’Ajuntament de Barcelona, Metro de Madrid, l’Institut Guttmann i la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid.
El repte de la Fundació consisteix ara en aconseguir l'acceptació per part dels usuaris, els qui mitjançant les seves aportacions, podran col•laborar en la creació d'un veritable mapa d'accessibilitat a la disposició de qualsevol persona, que informi per endavant de quins avantatges o inconvenients es trobaran abans de visitar qualsevol lloc.
Map4all s'ha desenvolupat inicialment per al sistema operatiu iOS ( iPhone i iPad) encara que en les properes setmanes estarà disponible la versió Android. Mentrestant qualsevol usuari podrà registrar-se i utilitzar-la via web a través de www.mapp4all.com