El portal www.ecomlab.cat a l’escola

Els passats 22 i 23 de març, l’àrea de sensibilització d’ECOM va apropar a l’escola el portal www.ecomlab.cat, una nova eina creada recentment per ECOM per sensibilitzar els infants i adolescents sobre discapacitat i altres valors.

Durant dos dies, alumnes de diferents cursos de primària de l’escola Torre de la Miranda de Cornellà del Llobregat han tingut l’oportunitat de conèixer d’aprop l’ecomLab, de navegar-hi, jugar-hi i, fins i tot, de desenvolupar algunes de les activitats de sensibilització per treballar la discapacitat que el portal proposa per fer-les sense l’ordinador, a l’aula o en família.

www.ecomlab.cat és un portal d’internet educatiu i lúdic que està pensat per ser utilitzat tant en l’àmbit domèstic com en l’escolar. Si bé està adreçat principalment a infants i adolescents, també té la voluntat d’esdevenir una eina pel professorat i pels pares i mares en l’educació dels seus alumnes i/o fills/es.

L’objectiu d’aquesta activitat duta a terme a l’escola Torre de la Miranda és donar a conèixer al professorat un nou recurs que els pot ser molt útil a l’aula per treballar la discapacitat i l’educació en valors. A www.ecomlab.cat els professors hi poden trobar un quadern pedagògic (que es poden descarregar en PDF) en el qual s’hi recullen diferents activitats per ser desenvolupades a l’aula.

La voluntat d’ECOM és poder repetir aquesta experiència a més escoles, i incloure l’ecomLab com una activitat més del catàleg d’activitats de sensibilització que ECOM ofereix a l’àmbit escolar, en el qual s’hi trobem activitats com els circuits de cadira de rodes, tallers sobre diferents discapacitats, activitats d’esport adaptat, etc.