L'Observatori de la Discapacitat convoca els seus primers premis d'Investigació i Fotografia

L'Observatori Estatal de la Discapacitat (OED) ha convocat les primeres edicions del Premi d'Investigació OED i del Concurs de Fotografia d'aquesta entitat, centrats ambdós en la dignificació i millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Segons va informar l'esmentat observatori, el Premi d'Investigació OED pretén fomentar treballs que tinguin com a tema central d'estudi la discapacitat, així com contribuir a un millor coneixement de la situació social que viuen els qui tenen problemes físics, psíquics o sensorials.
Concretament, el tema del treball d'investigació haurà d'estar relacionat amb la situació social de les persones amb discapacitat i les seves famílies, amb les seves necessitats, demandes i drets o amb les polítiques d'acció social dirigides a elles.

Els treballs han de tenir una extensió superior a 100 pàgines, han de presentar-se en format electrònic accessible per a persones amb discapacitat i en castellà -o, en el seu cas, incloure la traducció- i mai després del 31 de desembre de 2010.

Per a aquest certamen, es concedirà un únic premi de 6.000 euros i diploma acreditatiu, així com la publicació del treball|feina per l'Observatori Estatal de la Discapacitat.

PREMI DE FOTOGRAFIA

Per la seva part, el concurs de fotografia es convoca sota el lema "Discapacitat i Ciutadania Plena" i vol ajudar a crear una visió normalitzada de les persones amb discapacitat en la societat actual.

Hi podran participar persones de qualsevol edat i nacionalitat, sempre que siguin autores de les obres presentades, que hauran de ser originals i inèdites i haver estat premiades anteriorment en cap altre certamen fotogràfic.

Cada participant podrà presentar cinc fotografies com a màxim i haurà d'assegurar-se que els qui apareixen en les imatges ho facin de forma voluntària i consentida, ja que tota la responsabilitat relacionada amb el dret a la intimitat recaurà en l'autor.

Els premis del certamen estaran dotats amb 1.500 euros, el primer; 1.000 euros, el segon, i 500 euros, el tercer i diploma acreditatiu en tots els casos. El termini de recepció de treballs per al certamen fotogràfic finalitzarà el 30 d'octubre d'aquest any.

Font: Crónica Social