La Federació ECOM i la Ciutat Accessible formalitzen la seva col·laboració per treballar conjuntament per una accessibilitat més democràtica i de codi obert

L'objectiu és impulsar accions destinades a generar xarxes de coneixement i experiència sobre accessibilitat i disseny universal, i democratitzar la formació sobre aquestes matèries.

La Federació ECOM i La Ciudad Accesible van formalitzar la seva col·laboració mitjançant la signatura d'un conveni el passat dimecres. ECOM aglutina 149 entitats de persones amb discapacitat física de tot Espanya i l'Asociación Accesibilidad para Todos-La Ciudad Accesible, per la seva banda, fomenta l'accessibilitat universal, la usabilitat i el disseny per a tothom, i n'incentiva l'estudi i coneixement tant a nivell teòric com pràctic. L'objectiu del conveni signat per les dues entitats és el de promoure accions i projectes que impulsin xarxes d'experiència i coneixement col·lectiu en codi obert sobre accessibilitat i disseny universal.

Els àmbits de col·laboració se centraran en promoure la formació en accessibilitat que ofereix La Ciudad Accesible entre les entitats federades a ECOM, a través de beques i descomptes, per tal d'impulsar l'empoderament de les seves bases socials a aportar-los més eines sobre la matèria.

D'altra banda, les dues entitats treballaran conjuntament per generar xarxes estables d'intercanvi i suma de coneixement (tant tècnic com social) i d'experiències pràctiques actuals en accessibilitat i disseny per a tothom. Impulsaran que tot això es faci des dels valors de la diversitat, la igualtat d'oportunitats, l'autonomia personal, la transversalitat, la inclusió social, el codi obert i l'apoderament de les bases socials: tant les de les entitats de persones amb discapacitat, com les de professionals, estudiants i la ciutadania en general.