El Congrés amplia a cinc mesos el termini perquè les comunitats de veïns puguin pagar obres d'accessibilitat

Els grups parlamentaris van arribar ahir de forma unànime a un acord en el Congrés amb vista a ampliar en cinc mesos, de tres a vuit, el termini perquè les comunitats de veïns puguin pagar les obres d'accessibilitat dels seus edificis.

Aquest acord va ser assolit en una esmena transaccionada entre tots els grups polítics, en la ponència encarregada de debatre des de finals de març el projecte de llei d'Adaptació normativa a la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat, una reunió a porta tancada al Congrés, segons va informar a Europa Press fonts parlamentàries.

En concret aquesta mesura suposa modificar l'actual Llei de Propietat Horitzontal, que fixa només en tres mesos el termini de pagament perquè les comunitats de veïns puguin costejar el pagament d'aquestes obres de condicionament.

ESMENA A LA TOTALITAT

A finals de març els grups del Congrés van acordar millorar l'adaptació de la normativa espanyola a la Convenció internacional de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat al procés de tramitació d'esmenes parcials.

Amb aquesta finalitat, el PP va retirar del debat plenari seva esmena a la totalitat amb text alternatiu al presentat pel Govern, en nom d'un "major consens" parlamentari així com de "eficàcia". En concret, aquest projecte de llei planteja la modificació d'11 normatives espanyoles existents de cara a adaptar-les a la Convenció de Nacions Unides de Discapacitat.

Font: Europa Press