Nou Espai de Mar a la Barcelona per a persones amb discapacitat

Les platges de Barcelona comencen la temporada d'estiu dimarts vinent, dia 15 de juny, amb un nou Espai de Mar a la Barceloneta especialment pensat per a persones amb discapacitat. Es tracta d'un local situat als porxos de la Barceloneta, al passeig Marítim.

En aquest nou espai, que disposarà de serveis de vestidors, guardaobjectes, dutxes i lavabos adaptats, s'hi organitzaran activitats nàutiques inclusives i s'hi comptarà amb un servei de rehabilitació i de fisioteràpia, va explicar el passat 9 de juny Imma Mayol, tinent d'alcalde de Barcelona per l'àrea de Medi Ambient a la comissió de sostenibilitat.

La creació de l'espai adaptat el promouen conjuntament el districte de Ciutat Vella, l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMD) i l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament amb l'objectiu de promoure l'educació ambiental al voltant del litoral amb la pràctica esportiva i les activitats de lleure inclusiu.

No serà l'única novetat. Enguany les platges disposaran de tres noves àrees de joc infantil. Es tracta d'unes piràmides de cordes de 7,5 metres d'alçada i 12 d'amplada i de llarg. Mayol també va destacar que les platges barcelonines de Sant Sebastià, la Barceloneta, Nova Icària-Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella, Llevant i la zona de banys del Fòrum tindran un espai o bloc que concentrarà els serveis de salvament i socorrisme (Creu Roja), lavabos públics, un local d'informació ambiental i també un local de la Guàrdia Urbana. Tots els serveis estaran oberts de les deu del matí fins a les set de la tarda de manera ininterrompuda tots els dies de la setmana.

Font: AVUI