3ª edició dels Premis Internacionals Design for All Foundation

El passat 19 d’Abril de 2012 es va celebrar a Barcelona la Tercera Edició dels Premis Internacionals Design for All Foundation en el context del Sopar Anual de la Design for All Foundation, al qual van assistir representants de totes les empreses, administracions i entitats nacionals i internacionals que formen part de la Fundació, així com totes aquelles interessades en conèixer la seva feina i activitats.

El desenvolupament del concepte de Design for All està fortament vinculat a la ciutat de Barcelona: es va presentar per primera vegada en el decurs de l’Assemblea General de l’European Institute for Design and Disability (EIDD) celebrada a la ciutat a l’abril del 1995. Actualment el Design for All ja és un concepte conegut i utilitzat en molts àmbits de la vida quotidiana, administracions, usuaris i empreses. La Fundació va crear-se, precisament, per dotar d’una estructura de gestió, promocionar, difondre, desenvolupar i gestionar el Design for All a la societat; per agrupar els líders de les empreses, entitats i administracions que volen millorar les actituds de la seva organització respecte la sostenibilitat i la diversitat humana.

Durant l’esdeveniment es va fer la presentació del llibre: "Universal Design: The HUMBLES Method for Used-Centred Business" de Francesc Aragall (fundador i president de la Fundació) i Jordi Montaña, així com dels projectes previstos de la Fundació: la Xarxa Museumforall.eu i el Projecte IDeALL.

Els Premis Internacionals Design for All Foundation 2012 es van entregar al final de la vetllada. Les candidatures presentades, provinents de 17 països, van ser d’elevada qualitat, segons l’organització, així com el nivell de exigència del Jurat, format per prestigioses personalitats referents internacionals pels seus coneixements especialitzats.
El nou trofeu institucional, dissenyat per Joan Antoni Blanc, simbolitza, format per tres siluetes de mans de diferents materials, colors i mides, la força de la unió entre grups i la diversitat humana; durant el seu procés de disseny es van tenir en compte l’accessibilitat, l’eco-disseny i la sostenibilitat.

En donar la resolució del jurat també es va convidar tots els finalistes a formar part de les Xarxes internacionals de la Fundació durant un any de forma gratuïta.

Llegiu més informació a l’enllaç que us indiquem en aquesta página.