ECOM imparteix a la UAB una sessió de formació ‘La discapacitat física del curs: Discapacitats o capacitats diverses?’

L’àrea social i l’àrea de sensibilització d’ECOM han impartit, el dia 14 d’abril, una sessió formativa a estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona sobre la discapacitat amb l'enfocament de la diversitat social.

La realització d’aquesta formació és iniciativa del PIUNË, servei d’atenció a la discapacitat de la UAB sorgit de la Fundació Autònoma Solidària. Cada curs es planifica amb la intenció d’apropar la realitat de les persones amb discapacitat als estudiants universitaris, per fomentar el coneixement d’aquesta realitat i la sensibilització.

La formació ha constat d'una part teòrica, per entrar en matèria sobre la discapacitat, l'evolució en el concepte "discapacitat", la persona, la terminologia bàsica per evitar estereotipar; sobre igualtat d'oportunitats i gestió de la diversitat; sobre barreres arquitectòniques, socials i de comunicació. En una part més pràctica, s'ha projectat el documental 'Vides Diverses', després del qual s'ha dut a terme un debat; i finalment s'ha practicat un circuit amb cadira de rodes, per posar-se en la pell de la persona amb discapacitat física.

L’any 2007 va començar la col·laboració d’ECOM amb el PIUNE, a petició d’aquest programa, com entitat experta i referent en l’àmbit de la discapacitat física.