Campanya de comunicació sobre les discapacitats a Terrassa: "Tu pots. Jo també"

La Taula de la Discapacitat de Terrassa, com a espai de participació de les entitats que hi ha a la ciutat que treballen amb persones amb discapacitat, centra part de la seva comesa en la visualització d’aquest col•lectiu a la ciutadania, i fer de la ciutat una Terrassa accessible i inclusiva per a tots. En aquesta línia, des de fa un temps, i demostrant el treball transversal que aquest espai realitza a nivell municipal, ha engegat una campanya de comunicació en col•laboració amb l'Ajuntament de Terrassa.

Amb el títol “Tu pots, jo també”, ha presentat una campanya a nivell global de ciutat, que pretén fer un pas més en la sensibilització de la ciutadania envers els discapacitats, alhora que donar a conèixer la capacitat de superació d’aquest col•lectiu en el seu dia a dia.

La campanya neix amb la voluntat de fer reflexionar a la ciutadania sobre la necessitat de tractar en igualtat als terrassencs i terrassenques amb una discapacitat, alhora que recorda la necessitat de modificar alguns mals hàbits que poden dificultar la vida diària d’aquesta col•lectiu.

Tal com el seu nom indica, es pretén presentar situacions quotidianes, que poden passar cada dia, on els protagonistes siguin els ciutadans i ciutadanes de la ciutat, discapacitats o no. Per aquest motiu, aquests en són els principals protagonistes, i els que han participat en la preparació i edició de tot el material.

La participació de 31 persones, entre membres d’entitats i associacions de discapacitats de la ciutat, els seus familiars, així com els professionals en la matèria, han donat com a resultat tota una sèrie de cartells i peces audiovisuals de gran qualitat.

La campanya dóna a conèixer les diferents discapacitats existents, ja siguin físiques (neurològiques i mobilitat reduida), sensorials (visual i auditives), com la intel·lectual, la mental i la pluridiscapacitat.