La Fundació ECOM renova el conveni de col·laboració amb el programa INCORPORA, per a les àrees del Maresme i el Baix Llobregat

Marta Obdulia, gerent d'ECOM, ha signat avui la renovació del conveni de col·laboració de la Fundació ECOM amb el programa INCORPORA de l'Obra Social 'La Caixa', que té l’objectiu d’afavorir la inclusió laboral de col·lectius en risc d’exclusió social, com és el cas de les persones amb discapacitat, amb què treballa la nostra entitat. La signatura del conveni s’ha dut a terme en el marc d’un acte conjunt de renovació dels convenis de la seixantena d’entitats sense ànim de lucre que col·laboren amb aquest programa, que ha tingut lloc al Palau Macaya de Barcelona.
Aquesta renovació del conveni de col·laboració de la Fundació ECOM preveu l'actuació dels Serveis d'Integració Laboral d'ECOM en els territoris del Baix Llobregat i el Maresme per estimular la incorporació al mercat laboral de les persones amb discapacitat.
La col·laboració de la Fundació ECOM amb el programa INCORPORA es remunta a l’any 2006, període durant el qual ECOM ha aconseguit inserir en el mercat laboral més de 800 persones amb discapacitat. Pel que fa al teixit empresarial, en aquests set anys de col·laboració s’ha contactat amb més de mil empreses per sensibilitzar-los sobre les capacitats laborals d’aquest col·lectiu i s’han signat 20 convenis de col·laboració amb empreses.
El programa INCORPORA d’Integració Laboral de l’Obra Social ”La Caixa” té com a objectiu facilitar la incorporació al mercat de treball de persones que tenen dificultats especials per accedir-hi com poden ser persones amb discapacitat física, intel·lectual o sensorial, malalts mentals, joves amb dificultats per accedir a la primera feina, persones més grans de 45 anys sense experiència laboral, immigrants, aturats de llarga durada i dones afectades per situacions de violència domèstica. Per tal d’afavorir la inserció laboral d’aquests col·lectius, el Programa INCORPORA potencia de manera directa la capacitat d’inserció de les organitzacions socials adherides al programa, com és el cas de la Fundació ECOM, i contribueix a la sensibilització i la recerca d’oportunitats d’inserció d’aquestes persones en risc d’exclusió social.
La Fundació ECOM, com a entitat membre de la Xarxa d’Entitats INCORPORA s’encarrega, a través dels seus Serveis d’Integració Laboral, de donar a conèixer a l’empresariat els avantatges que suposa per a l’empresa participar en iniciatives d’inserció laboral i la responsabilitat social corporativa, així com informació i assessorament en la contractació i recerca del lloc de treball adequat dins l’empresa; realitza itineraris d’inserció personalitzats per a una millor integració a l’empresa; i fa l’acompanyament fins que el treballador/a està adaptat a l’empresa.