Una banda musical formada per vuit persones amb discapacitat física, protagonista del Documental del mes

La història de Liyana, una banda musical formada per vuit músics zimbabwesos amb discapacitats físiques, és el fil conductor del documental dirigit per Elinor Burkett.

El proper dimarts 28 de febrer, a la biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta i dins del projecte El Documental del Mes, s’estrena Ithemba –“esperança” en ndebele-, el documental que ens porta de gira amb aquests vuit joves per tot Zimbabwe, a l’interior d’una Àfrica on la tradició considera les persones amb discapacitat com una maledicció.
Un cant a la vida necessari on la música i el sentit de l’humor dels protagonistes es converteixen en les armes més fortes per lluitar contra la caòtica realitat del seu país i els prejudicis socials i culturals profundament arrelats.

El Documental del Mes és una iniciativa de la productora Paral·lel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l'any 2004. Té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim d’espectadors posible i incrementar la presencia del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. El primer dijous de cada mes s’estrena una pel·lícula documental a 40 ciutats de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i la resta de l’Estat español.

Dimarts, 28 de febrer a les 19h.
Sala d’actes de la biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta
Pl. Carmen Laforet, 11, Barcelona
entrada gratuïta