Mor Pedro Serra, un dels membres fundadors d’ECOM

Pedro Serra Rodríguez (Bilbao, 1942 – Barcelona, 2015), actual membre de la Junta Directiva d’ECOM, expresident i un dels membres fundadors de la Federació ECOM ha mort avui a Barcelona a l’edat de 72 anys. ECOM i les entitats que l’integren lamentem molt aquesta pèrdua i volem recordar la importància de la seva figura per a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat i posar de relleu la perseverança i constància del seu treball al llarg de tota la seva vida per a la millora de la seva qualitat de vida.
A l’edat de dos anys Pedro Serra, quan encara no es disposava de mesures preventives, es va contagiar pel poliovirus, una malaltia infantil que va esdevenir una epidèmia al nostra país el segle XX, i que li va deixar unes seqüeles que li van fer requerir suports per a la mobilitat: primer, crosses, i després, cadira de rodes. En Pedro va tenir sempre la família al seu costat vetllant perquè pogués fer una vida el més normalitzada possible. De molt jove ell mateix va emprendre el camí de defensar els seus propis drets i el de les persones que com ell tenien algun problema de mobilitat, i es va convertir en un acèrrim lluitador per l’accessibilitat i pel reconeixement dels seus drets i la igualtat d’oportunitats.
Advocat de professió, Pedro Serra va tenir un paper molt destacat en l'impuls del moviment associatiu de la discapacitat a Catalunya com a fundador, als anys setanta, de la Federació ECOM, organització que va presidir durant més de vint anys (1980-2004) i de la qual avui en continuava formant part com a membre de la Junta Directiva. Així mateix, estava vinculat a moltes altres organitzacions del sector, a qui assessorava i/o participava, com és el cas de l’entitat federada Fundació Pere Mitjans.

L’empremta que en Pedro Serra deixa a ECOM i al sector de la discapacitat és inesborrable, més de vint anys va estar al capdavant de l’organització, presidint-la i dirigint i impulsant projectes innovadors, buscant la complicitat de les institucions per fer-los realitat, i, alhora, impulsant el creixement i el desenvolupament del sector promovent la creació d’espais de participació com l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i organismes com el COCARMI, aglutinadors de representants de totes les discapacitats.
La discapacitat ha perdut un dels seus referents però el llegat d’en Pedro sempre estarà present.

CERIMÒNIA DE COMIAT

La cerimònia de comiat tindrà lloc dimecres, 22 de juliol, a les 15 hores, al Tanatori de Les Corts, de Barcelona.

PEU DE FOTO: Pedro Serra en el centre de la imatge, acompanyat per la resta de membres de la Junta Directiva