L’Institut Guttmann impulsa diversos debats sobre discapacitat sota el títol “Innovació Social i Discapacitat’

AQUESTA INICIATIVA S’EMMARCA EN LA CELEBRACIÓ DEL 50È ANIVERSARI DE L’INSTITUT GUTTMANN, I ELS DEBATS ES DURAN A TERME AL LLARG DE TOT L’ANY.

Coincidint amb la celebració del seu 50è aniversari, l’Institut Guttmann, mitjançant les entitats que composen el seu “Consell Social i de Participació” i amb la col·laboració d’altres entitats socials d’àmbit estatal i d’Andorra, entre les quals es compta ECOM i algunes de les nostres entitats federades (Associació Catalana d’Espina Bífida i Hidrocefàlia, Associats de Pòlio i Pospòlio de Catalunya, Aspaym Catalunya, ASPID, Fundació d’Esclerosi Múltiple, Fundació Ictus, Grup MIFAS i Associació Catalana de Traumàtics Cranioencefàlics i Dany Cerebral) vol propiciar un procés de debat obert que ajudi a determinar els problemes a què s’enfronta el col·lectiu de la discapacitat física i orgànica, així com a plantejar possibles solucions futures en un context social diametrialment diferent del que veníem, és a dir, en el context de configuració d’un canvi social d’època.

Així, al llarg de 2015, l’Institut Guttmann impulsarà un debat obert sobre tres línies de debat (Drets i Deures; Les associacions com a motor de canvi; i La Innovació Social en Discapacitat), mitjançant dos procediments: el debat presencial en forma de jornades territorials i tallers (que tindran lloc a Girona, Lleida i Barcelona) i el debat on line (abans, durant o després de cadascuna de les jornades) a través dels Social Media i el web que s’ha creat específicament per a aquest esdeveniment, on també es centralitza documentació i informació sobre els diferents eixos temàtics de les jornades. Al final de tot el procés de debat, es durà a terme un curós anàlisi i síntesi dels resultats per tal de poder-los publicar.

Aquestes jornades estan concebudes com un espai per compartir idees, visions i propostes, que permetin un increment del coneixement mutu entre els agents associatius i que afavoreixi la identificació dels elements comuns i la confluència en el debat.

JORNADES PRESENCIALS

8 de maig, “Drets i deures”, a GIRONA (Biblioteca Pública Carles Rahola, c/ Emili Grahit, 4-6), conferència a càrrec de Josep Ramoneda, periodista i filòsof. Josep Maria Solé, advocat i consultor en matèries relacionades amb la gestió de Serveis Socials, serà el coordinador-relator d’aquesta jornada.

5 de juny, “Les associacions com a motor de canvi”, a LLEIDA (Universitat de Lleida, Plaça Víctor Siurana, 1), conferència a càrrec de Joan Subirats, doctor en Ciències Econòmiques, catedràtic de Ciències Polítiques i investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Josep Giralt, vicepresident de la Federació ECOM, vocal del COCARMI i tresorer de l’associació ASPID Lleida, entre altres càrrecs, serà el coordinador-relator d’aquest debat.

29 d’octubre, “Respostes innovadores en discapacitat”, a BARCELONA (CCIB, Centre de Convencions Internacional de Barcelona, Plaça de Willy Brandt, 11-14). Pendent de confirmar el conferenciant. Coordinador-relator, Àngel Gil, coordinador de Programes Socials i Sociosanitaris de l’Institut Gutmmann i membre de la Junta Directiva de la Federació ECOM.

QUI POT PARTICIPAR EN EL DEBAT I LES JORNADES

El procés participatiu que vol impulsar l’Institut Guttmann, mitjançant el debat on line i jornades presencials, està dirigit a diferents agents, amb la intenció de generar un debat obert i plural. Es busca la implicació de persones vinculades amb l’àmbit de la discapacitat des de diferents posicions i rols, des de socis i sòcies d’associacions de persones amb discapacitat física o orgànica, experts i professionals en temes socials i/o sanitaris, persones amb discapacitat, persones interessades de la societat civil o de les administracions públiques...

Les persones interessades a participar en aquests debats podeu adreçar-vos al web www.innodiscap.org, on podeu registrar-vos per participar on line i/o fer la inscripció a les jornades presencials, i on a més trobareu tota la informació sobre les jornades presencials així com documentació sobre els diferents eixos temàtics.