Premis ECOM María José Vázquez

Foto campanya

 

EL NAIXEMENT DELS NOUS PREMIS ECOM ‘María José Vázquez’

Els nous Premis ECOM 'María José Vázquez' neixen l'any 2021 emmarcats en els actes de celebració del 50è aniversari de l’entitat. Ho fan amb la voluntat i el desig de convertir-se en una iniciativa de caràcter anual, que persegueix l’objectiu de reconèixer, visibilitzar i agrair la tasca duta a terme per persones, empreses, entitats o institucions que han treballat per promoure l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat física i/o orgànica. 

En resum, els Premis neixen per complir quatre grans objectius de la Federació:

> Promoure la inclusió social - Volem contribuir a mostrar que una societat més justa e inclusiva amb les persones amb discapacitat física i/o orgànica és possible. Ho fem, d'aquesta manera, al reconèixer públicament les iniciatives i la tasca duta a terme per persones, entitats, empreses o institucions en la promoció de l'exercici dels drets de les persones amb discapacitat.

> Visibilitzar les iniciatives - Pretenem donar a conèixer aquestes iniciatives a tots els públics per així contribuïr en el seu benefici i potenciar el seu impacte, la seva replicabilitat i la seva notorietat.

> Fomentar el procés de participació - Incentivar la participació i l'empoderament de les persones amb discapacitat en la nostra lluita per aconseguir un món més inclusiu és un dels valors inherents de la nostra entitat. Construïnt uns Premis en els quals, les pròpies persones, són les qui proposen les iniciatives candidates, perseguim potenciar aquesta participació.

> Honrar la nostra història - L’any 2011 amb motiu del 40è aniversari de l’entitat, vam convocar els primers ‘Premis María José Vázquez’, que porten el nom de la que va ser presidenta de la nostra entitat fins a la seva sobtada mort, aquell mateix any. Una dècada després, la nostra voluntat és continuar honrant la seva memòria reprenent aquesta iniciativa.

 

I EDICIÓ DELS PREMIS (2021)

Visita aquesta pàgina per conèixer tota la informació sobre l'edició 2021 dels Premis ECOM 'María José Vázquez' - I Edició (2021)

 

QUÈ PREMIEM?

A ECOM actuem per a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física i/o orgànica amb l’enfocament dels drets humans, fonamentat a la Convenció Internacional de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat (aprovada per l’Organització de les Nacions Unides el 2006), que estableix que les persones amb discapacitat tenim els mateixos drets que qualsevol altra persona i que som iguals davant la llei.  

L’objecte dels Premis ECOM ‘María José Vázquez’ és, seguint l’esperit que impregna totes les accions organitzades amb motiu de la celebració del 50è aniversari de l’entitat, reconèixer les iniciatives impulsades per persones, empreses, entitats o institucions que hagin tingut impacte en la promoció l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat física i/o orgànica. 

 

EL GUARDÓ

Els Premis ECOM ‘María José Vázquez’ no tenen dotació econòmica. Les quatre iniciatives guanyadores seran premiades amb l’entrega del guardó ‘EONA’, una peça creada per l’escultor badaloní Jordi Esteve. Juntament amb la peça es farà entrega d’un diploma acreditatiu amb els mèrits presentats per la candidatura i els criteris pels quals ha estat seleccionada.  

Aquesta peça ha estat fruit de la col·laboració amb tallerBDN, una associació badalonina que promou l’activitat escultòrica, i va ser escollida entre una sèrie de propostes finalistes, presentades de manera anònima per artistes residents i exresidents del taller. 

El guardó serà lliurat durant la cerimònia presencial que es realitzarà en el marc commemoratiu del 50è aniversari, data a determinar. 

 

Dossier-EONA-Premis-ECOM
Foto TallerBDN

 

SUPORTS

Els Premis ECOM ‘María José Vázquez’ compten amb el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.

 

Logo generalitat, departament d'empresa i treball   Logo diputació Barcelona 

 

Foto Premis ECOM 2021
Premis ECOM 'María José Vázquez' 2021