Formació a les famílies per a la defensa dels drets dels seus fills/es amb discapacitat i el foment de la seva autonomia personal

La criança d’un infant amb discapacitat no és quelcom fàcil ni la societat és prou inclusiva encara com per garantir a tots els infants la mateixa igualtat d’oportunitats, malgrat que hi tenen el dret. 

Sovint les famílies que teniu un infant amb discapacitat us trobeu perduts i superats per les múltiples traves a què heu de fer front per aconseguir que els vostres fills puguin exercir els seus drets en igualtat d’oportunitats. 

La burocràcia excessiva, la manca o el desconeixement dels recursos i ajuts existents, sovint la manca d’adequació de l’entorn i/o d’empatia... fa molt més difícil l’acompanyament i el suport que com a pares i mares heu de donar als vostres fills i filles per al seu desenvolupament emocional, social, econòmic i intel·lectual, així com perquè puguin exercir els seus drets com a ciutadans i ciutadanes, i viure una vida en igualtat d’oportunitats.  

Conscients d’això, i amb la voluntat d'ajudar-vos a defensar i reivindicar els drets dels vostres fills i filles, i a fomentar el seu empoderament i la seva autonomia, des d’ECOM hem dissenyat una formació en línia adreçada a famílies amb infants amb discapacitat per tal d’oferir-vos un suport i orientació en aquest tortuós camí. Aquesta formació porta per títol 'Els drets i l'autonomia personal dels infants i joves amb discapacitat. Com podem les famílies acompanyar-los en el camí de l'empoderament i què podem fer per defensar els seus drets?

L’objectiu de la formació

Les famílies sou un factor clau per tal d’estimular l’autonomia personal i l’empoderament dels infants i adolescents amb discapacitat, i aquesta formació el que pretén és compartir-vos i donar-vos a conèixer quins recursos existeixen per tal que pugueu acompanyar de la millor manera els vostres fills i filles en aquest camí. Sense oblidar evidentment que cada família té les seves circumstàncies concretes i que sempre és fonamental la personalització i l’atenció centrada en la família. A més la formació té la finalitat també que les famílies conegueu els drets que tenen els vostres fills i filles, i donar-vos estratègies per defensar-los i aconseguir que els puguin exercir en igualtat d’oportunitats.

Una formació estructurada en vídeos de no més de 15 minuts de durada

Sabedors que les famílies disposeu de poc temps, hem estructurat aquesta formació en diferents vídeos d’entre 5 i 15 minuts de durada perquè puguin ser vistos en qualsevol espai i circumstància, i des de qualsevol dispositiu, inclús des del mòbil. Pensant en què les famílies pugueu potser aprofitar petits moments d’inactivitat i convertir-los en oportunitats d’aprenentatge.

En total són 22 vídeos, per ser visualitzats en un període de sis setmanes. Cada setmana es va obrint l’accés als diferents vídeos, alhora que es va fent un seguiment setmanal amb preguntes i valoracions per assegurar que les famílies aneu progressant i comprenent el material, abans de seguir avançant.

També cada dos o tres setmanes, es convoquen trobades virtuals amb altres famílies per tal que pugueu compartir experiències, resoldre dubtes i aprendre juntes.

Podeu consultar el programa de la formació aquí.

Com us podeu apuntar a formació?

Al llarg de l’any fem dues convocatòries d’aquesta formació. Si hi esteu interessades, deixeu-nos les vostres dades al formulari que trobeu més avall i us informarem quan obrim els períodes d’inscripció.

Contacte d'atenció a les famílies

FEDERACIÓ ECOM i FUNDACIÓ PRIVADA ECOM com Co-responsables del tractament tractarà les dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. La base legítima és el teu consentiment el qual pots revocar en qualsevol moment comunicant-ho a lcarrillo@ecom.cat. No se cediran dades a tercers excepte obligació legal. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades en la nostra Política de Privacitat.