Formació a les famílies per a la defensa dels drets dels seus fills/es amb discapacitat

La criança d’un/a fill/a amb discapacitat no és quelcom fàcil ni la societat és prou inclusiva encara com per garantir a tots els infants i joves la mateixa igualtat d’oportunitats, malgrat que hi tenen el dret.  

Sovint les famílies que teniu un infant o jove amb discapacitat us trobeu perduts i superats per les múltiples traves a què heu de fer front per aconseguir que els vostres fills puguin exercir els seus drets en igualtat d’oportunitats.  

La burocràcia excessiva, la manca o el desconeixement dels recursos i ajuts existents, sovint la manca d’adequació de l’entorn i/o d’empatia..., fa molt més difícil l’acompanyament i el suport que com a pares i mares heu de donar als vostres fills i filles per al seu desenvolupament emocional, social, econòmic i intel·lectual, així com perquè puguin exercir els seus drets com a ciutadans i ciutadanes, i viure una vida en igualtat d’oportunitats.   

Conscients d’això, i amb la voluntat d'ajudar-vos a defensar i reivindicar els drets dels vostres fills i filles, des d’ECOM hem dissenyat una formació on line amb la voluntat d'oferir-vos un suport i una orientació en aquest tortuós camí.  

I sabedors que les famílies disposeu de poc temps, hem estructurat aquesta formació en unes càpsules on line, individuals, de curta durada (15 hores), amb continguts pràctics i pensades perquè s’adeqüin al ritme de cada persona.  

Actualment tenim disponibles dues càpsules, que anem programant periòdicament al llarg de l’any.  

Si esteu interessades en poder realitzar aquestes càpsules formatives, deixeu-nos les vostres dades en el formulari de contacte i us informarem de les següents convocatòries

CÀPSULA 1: Com acompanyar el/la vostre/a fill/a amb discapacitat per fomentar l’autonomia personal i l’apoderament. 

Aquesta càpsula planteja l’acompanyament de les famílies com un factor clau per tal d’estimular l’autonomia personal i apoderament de les persones amb discapacitat. Què cal tenir present? Amb quins recursos poden comptar les famílies? Aquest càpsula dona resposta a aquestes preguntes, proposant informacions i eines que s’han demostrat importants i beneficioses amb famílies amb fills i filles o membres amb discapacitat, malgrat que no podem oblidar que cada família té les seves circumstàncies concretes i que es fonamental sempre la personalització i l'atenció centrada en cada família. 

Consulteu el programa.  

CÀPSULA 2: Com exercir els drets reconeguts del/de la vostre/a fill/a. 

Les persones amb discapacitat tenen reconeguts legalment els mateixos drets que qualsevol altra persona però molt sovint no els poden exercir. Quins són aquests drets? Per què no es poden exercir? Què podem fer per exigir poder exercir-los? Aquesta càpsula us brinda informació sobre els drets i estratègies que us poden ser útils per defensar els drets dels vostres fills i/o les vostres filles. 

Consulteu el programa.

L'elaboració d'aquestes càpsules formatives ha comptat amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya (amb càrrec a l'assignació del 0,7% de l'IRPF). 

Contacte d'atenció a les famílies

FEDERACIÓ ECOM i FUNDACIÓ PRIVADA ECOM com Co-responsables del tractament tractarà les dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. La base legítima és el teu consentiment el qual pots revocar en qualsevol moment comunicant-ho a lcarrillo@ecom.cat. No se cediran dades a tercers excepte obligació legal. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades en la nostra Política de Privacitat.