SceneMob ECOM

Amb motiu del 40è aniversari d’ECOM, el 2011 vam enregistrar a La Cúpula de Las Arenas de Barcelona, l’SceneMob ECOM, un vídeo participatiu que volia ser una targeta de presentació del treball que fa la nostra organització però que alhora tenia l’objectiu de promoure la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat física, i sensibilitzar respecte a la realitat d’aquest col·lectiu.

En el desenvolupament d’aquesta iniciativa van participar prop de 300 persones amb i sense discapacitat (membres de les nostres entitats federades, personal de l’organització, persones voluntàries...). També vam comptar amb la col·laboració de Santi Hausmann i Dani Feixas (creadors dels populars Lipdub per la Independència i el Lipdub per la Llengua) i de Marta Santmartí (creadora de diferents dancemob, entre elles la que es va fer al Centre Gran Via 2 de Barcelona).

‘Mensajes del agua’, de Macaco, fou la cançó triada per a l’SceneMob ECOM, els drets de la qual ens va cedir gratuïtament el popular cantant.

La difusió de l’SceneMob es va fer bàsicament a través de les xarxes socials, especialment a través de Youtube, on el vídeo en pocs dies es va fer viral fins al punt de sumar prop de 500.000 visualitzacions.

L’SceneMob ECOM va ser reconegut amb el premi Diagonal al Festival de LipDubs de RAI per associacions i projectes no lucratius (FELIP), en l’edició de 2011, que organitzava l’associació Recursos d’Animació Intercultural (RAI).