Participa a la nova enquesta Radar ECOM 2022 sobre les vulneracions de drets de les persones amb discapacitat física i/o orgànica a Catalunya

Des d’ECOM, com a representants de les persones amb discapacitat física i/o orgànica de Catalunya, llancem una nova enquesta per detectar les vulneracions patides pel col·lectiu l’any 2022 

Després de les dues edicions de l’informe Radar ECOM 2020 i l’informe Radar ECOM 2021, volem recollir a través d’una nova enquesta les vulneracions patides per les persones amb discapacitat física i/o orgànica residents a Catalunya al llarg del 2022, per tal de recopilar dades per a l’elaboració d’una nova edició de l’Informe RADAR ECOM, que publicarem el 2023.   

L’informe RADAR ECOM és una eina fonamental per a conscienciar la societat de les desigualtats de drets que patim i per tal de fer incidència política i tractar de promoure canvis que reverteixin en millores per als nostres drets. Es crea amb l’objectiu que ens ajudi, com a representants del col·lectiu, a visibilitzar les vulneracions de drets que patim les persones amb discapacitat física i/o orgànica, a generar consciència ciutadana i a establir plans per prevenir la vulneració de drets i discriminacions per raó de discapacitat. 

Aquesta nova enquesta que llancem va adreçada a qualsevol persona que visqui a Catalunya amb discapacitat física i/o orgànica o, en el seu lloc, un familiar seu. Les respostes són totalment anònimes, es pot respondre fins al 31 de gener de 2023 i no es triga més de 10-15 minuts a contestar-la. És molt important poder respondre totes les preguntes. 

Podeu accedir a l’enquesta a través d’aquest enllaç.  

“Si no s’explica, no ha succeït”  

Identificar i denunciar les discriminacions és un element clau per la defensa de drets de les persones amb discapacitat i l'enquesta Radar ECOM ens ajuda a fer d'altaveu. Explicar les discriminacions és essencial per poder-les visibilitzar, si una discriminació no s’explica, és com si no hagués succeït. Cert és que fer-ho sol o sola a vegades no és fàcil, però per això està també el suport de les entitats. Recordeu que ECOM estem al vostre servei. Si necessiteu resoldre alguna consulta podeu contactar-nos aquí. 

L’any passat, a través de l’enquesta Radar ECOM 2021, vam recollir més de 170 respostes de persones amb discapacitat física i/o orgànica a Catalunya que sumades a les 140 vulneracions que vam detectar a través de consultes a ECOM recollíem la xifra total de 318 vulneracions de drets amb les quals vam elaborar la segona edició de l’informe Radar ECOM. Enguany esperem aconseguir un alt nombre de respostes a la nova enquesta per així poder fer un anàlisi més concret de la realitat del col·lectiu a Catalunya.  

Us animem a participar en l’enquesta per la defensa de drets!