ECOM ha estat reescollida per seguir formant part de la Junta Directiva de La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social

Ahir a la tarda, L’Assemblea General de La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, conformada per les entitats federades, va dur a terme la votació per a l’elecció de la nova Junta Directiva, que ha de liderar la institució en els propers 4 anys. Una votació que va donar com a resultat la reelecció de Francina Alsina com a presidenta de l’entitat i que també va elegir la resta de membres de la nova Junta Directiva, formada per 12 representants de les entitats associades. ECOM, que ja érem presents en l’anterior Junta, vam sortir reescollits també per a la nova Junta que ha de liderar La Taula el proper quadrienni.

Com en l’anterior legislatura, el nostre vicepresident, Josep Giralt, serà el representat d’ECOM dins La Taula, amb Marta Obdulia, la nostra gerent, com a figura suplent.

El conjunt d’entitats que han aconseguit representativitat dins la Junta Directiva són:

ECAS (Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social)

Federació ECOM

Salut Mental Catalunya

Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya)

Creu Roja Catalunya

FEICAT (Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya)

Fundació Pere Tarrés

Càritas Catalunya

COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat)

FEDAIA (Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència)

FEPA (Federació d'Entitats amb Projectes i Pisos Assistits)

FECEC (Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer)

Aquesta nova Junta, per primera vegada, es regirà pel nou reglament intern i assegurarà el 60% de presència de dones a la Junta amb la finalitat d’avançar en la paritat en la representació del sector.

El nou mandat que s’enceta comença amb un repte de gran magnitud per a La Taula i les entitats que l’integrem: garantir la sortida de la crisi social derivada de la Covid-19, sobretot la de les persones en situació de vulnerabilitat.

A banda de superar l’impacte social greu de la pandèmia (durant els primers mesos, les entitats socials abocades a l’emergència social han atès més de 700 mil persones per cobrir necessitats bàsiques com l’alimentació i l’habitatge), La Taula també es marca com a prioritat l’enfortiment i reconeixement del tercer sector amb l’objectiu de treballar de manera més eficaç i en aliança amb les Administracions i altres agents clau en la lluita contra la pobresa i l’exclusió. Per això, la Taula continuarà fent incidència per aconseguir una Llei del Tercer Sector, un marc legal necessari per regular l’acció de servei públic de les entitats socials catalanes.

A l’Assemblea General d’ahir, a més de l’elecció de la nova junta, també es va aprovar l’ingrés d’AGIPCAT (Agrupació d’Entitats Gitanes dels Països Catalans) com a nova entitat de la Taula del Tercer Sector. Per primera vegada, aquest col·lectiu tindrà representativitat dins la institució.