PREGUNTES FREQÜENTS (FAQ’s)

És important que el nostre fill o filla amb discapacitat participi en activitats de lleure o practiqui algun esport?

Si que ho és. Tant les activitats de lleure com les esportives són una font de gaudi i benestar físic i emocional per qualsevol persona. Aporta molts beneficis com millorar la salut, socialitzar i relacionar-se amb els altres i amb el grup d’iguals, treballar valors, adquirir bons hàbits, etc. 

És crucial que sigui el nen o nena, dins de les seves capacitats, qui escolli l’activitat de lleure o esport que vol realitzar, perquè d’aquesta forma es treballa la seva autodeterminació i s’assegura que se senti còmode en la realització de l'activitat. 

Respecte a l’esport, si el vostre fill o filla no té preferència per algun esport en concret, hi ha centres esportius que realitzen “tastets d’esports” que serveixen per provar diferents esports per després decantar-se per algun en concret.

Un cop tingueu clara l’activitat que l’interessa al vostre fill o filla, és el moment de buscar les alternatives que teniu al vostre municipi. Podeu consultar l’oferta de les extraescolars del centre educatiu on estudia el vostre fill o filla, mirar l’oferta que té el vostre Ajuntament, cercar altres entitats que ofereixin aquest tipus d’activitats. En aquesta recerca és important que indagueu sobre aspectes com la ubicació del centre on es realitza (si és accessible), el model d’atenció a la diversitat que tenen, saber si han tingut casos d’inclusió d’altres nens i nenes amb discapacitat, entre altres.

Organismes i entitats que ofereixen informació o serveis de lleure inclusiu o especialitzat

Federacions, Clubs i Entitats d’esport inclusiu o específic