Accés al mercat laboral

Si és el primer cop que la persona amb discapacitat vol accedir al mercat laboral, haurà de tramitar el Número de la Seguretat Social. Cal saber que l’obtenció d’aquest número és un pas previ i necessari per poder sol·licitar l’alta a la Seguretat Social, que és el que realment permet començar una activitat laboral, ja sigui per compte propi o per compte d’altre. El número de la Seguretat Social es converteix en número d’afiliació en el moment que la persona comença una relació laboral.

A l’hora de realitzar aquest tràmit és important fer-ho com a persona amb discapacitat, per quan s'accedeixi a un lloc de feina no hi hagi problemes en la retenció de l’irpf, les bonificacions per les empreses, etc.  

Per a més informació o sol·licitud d’afiliació a la seguretat social o assignació de número de seguretat social, consulteu aquí

En cas de contractació de menors d’edat, a partir dels 16 anys, serà la família qui signi el contracte laboral juntament amb la persona. També cal tenir en compte que hi ha unes limitacions en la relació contractual, per exemple, no podran treballar de nit, no podran fer hores extres, entre altres.

 

També és important apuntar-se a la Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) de referència com a persona amb discapacitat:

  • Per visibilitzar el col·lectiu.

  • Per a determinats ajuts o feines es necessita un temps mínim d’estar inscrit a la OTG. Podeu consultar més informació o accedir al tràmit per a realitzar la inscripció aquí