TRANSPORT ADAPTAT

Per a l'alumnat amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu derivades discapacitat física que requereixi de transport escolar adaptat, serà el centre educatiu i l’EAP qui faci la petició d’aquesta necessitat al Servei Territorial corresponent.

Existeixen dos tipus de de transport escolar:

  • Transport obligatori: es proporciona quan els i les alumnes d’educació obligatòria s’han d’escolaritzar fora del seu municipi de residència en un centre públic ordinari o d’educació especial, proposat pel Departament d'Educació, i quan hagin de desplaçar-se fora del seu municipi de residència a un centre ordinari privat concertat o d'educació especial privat concertat, proposat pel Departament. És un servei gratuït.

  • Transport no obligatori: es presta aquest servei a l'alumnat que cursa estudis d’ensenyament obligatori en un centre públic ordinari, proposat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i que no s’han de desplaçar fora del seu municipi. Està subjecte a copagament, les famílies assumeixen una part del cost d’aquest servei.

Per al desplaçament de l'alumnat se sol utilitzar una d’aquestes modalitats:

  • Servei escolar de transport discrecional consolidat amb reiteració d'itinerari. 

  • Servei de transport públic regular de viatgers. 

  • Ajuts individuals de desplaçament. 

Quan no és possible la provisió del servei escolar en alguna de les dues primeres modalitats, les famílies podreu optar a ajuts individuals de desplaçament.

Cal saber que la presència d'acompanyants serà obligatòria en tots els vehicles de transport que realitzin el servei escolar de transport, tant en la modalitat de servei discrecional consolidat amb reiteració d'itinerari, com en el cas que s'utilitzin places reservades del corresponent servei de transport públic regular de viatgers. 

Podeu consultar la normativa del transport escolar aquí