Servei de monitoratge de suport a l’alumnat amb Necessitats Educatives Especials

Si el vostre fill o filla necessita del suport d’una tercera persona per poder realitzar les activitats i interaccionar amb l’entorn, existeix el servei de monitoratge de suport per a l’alumnat amb necessitats educatives especials. 

Aquest servei es presta a l'alumnat amb necessitats educatives especials associades a l'autonomia, a la regulació de la conducta i a l'alumnat amb necessitats de salut i/o discapacitat física, associades amb problemes de mobilitat o autonomia executiva, escolaritzats en centres educatius dependents del Departament d'Educació. 

El servei de monitoratge de suport es presta per totes aquelles actuacions/activitats que es poden donar dins del centre educatiu (activitats dins de l'aula, esbarjo, espais de bon dia, espais de permanència...), excepte el menjador, donat que en aquest espai hi han monitors i monitores de menjador específics, gestionats pel Servei de Gestió dels Serveis a l'Alumnat del Departament d'Educació. El servei de monitoratge de suport  també es presta fora del centre educatiu, quan es realitzen sortides escolars i colònies.

Circuit per demanar el servei de monitoratge de suport a l’alumnat amb necessitats educatives especials:

  • L'EAP amb la participació de la Comissió d’Atenció a la Diversitat (CAD) del centre és qui sol·licita el servei de monitoratge de suport al Servei Territorial corresponent. 

  • Des del Servei Territorial es determina la necessitat dels centres que demanen aquest servei, tenint en compte la resta de recursos que cada centre té al seu abast, la situació, l'alumnat, entre altres casuístiques i es valida o es rebutja la petició del recurs. (Cal remarcar que el monitor/a és un recurs pel centre, no per un alumne/a en concret).

  • El Servei Territorial fa arribar les demandes validades a les empreses que gestionen el servei i des de l'empresa es posen en contacte amb el centre per la prestació del servei de monitoratge corresponent.

  • Des de Serveis Centrals es coordina el bon desenvolupament del servei a tots els territoris, es gestiona la contractació i la disposició de les hores totals per cada Servei Territorial, entre altres.