El Grup de Dones Diverses d’ECOM encoratgem les dones amb discapacitat física i/o orgànica a sumar-se a la lluita feminista i reclamem poder participar activament en la construcció de polítiques públiques de temps i cures
Les integrants d’aquest grup hem elaborat un manifest on recollim les nostres reivindicacions en defensa dels nostres drets com a dones diverses i hem enregistrat diversos vídeos, que difondrem per les xarxes socials amb les etiquetes #SomFeminisme #NosaltresDecidim
Per commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el proper 8 de març, el Grup de Dones Diverses d’ECOM hem elaborat un manifest amb les nostres demandes per exigir els nostres drets com a dones diverses i sumar-nos així a la lluita feminista, que també és nostra!
Les dones amb discapacitat física i/o orgànica cada dia fem front a múltiples discriminacions per raó de la nostra discapacitat i pel fet de ser dones però també per molts altres eixos d’opressió com la diversitat sexual, l’edat o la racialització, per citar-ne alguns. Per això defensem, i reclamem, un feminisme interseccional que lluiti pels drets de totes les dones, i que escolti totes les veus. Demanem als moviments feministes que facin visible l’invisible per trencar estereotips, i que sumin en l’eradicació del capacitisme i la discriminació múltiple de les dones amb discapacitat.
Així mateix, ara que la pandèmia de la COVID19 ens ha fet prendre consciència de la vulnerabilitat humana i de la importància i la necessitat de viure enxarxades per poder garantir el benestar social i cuidar-nos, volem fer crida a les dones amb discapacitat física i/o orgànica perquè ens apoderem i ens organitzem per treballar plegades, i juntament amb els moviments feministes, promoure canvis transformadors i contribuir a avançar cap a una societat més justa, inclusiva i equitativa. El Grup de Dones Diverses d’ECOM és obert a la participació de dones amb discapacitat física i/o orgànica que vulguin implicar-se en la lluita pels nostres drets. Si teniu interès en participar-hi, podeu contactar amb nosaltres a través d’aquesta adreça de correu lmarti@ecom.cat.
Les dones amb discapacitat física i/o orgànica, com totes les dones, som interdependents, cuidem i necessitem ser cuidades, per això aquest 8M2021 reivindiquem ser escoltades i reclamem poder contribuir en la construcció de polítiques de temps i cures, així com participar en el debat social de la democratització de les cures, una qüestió que la pandèmia ha evidenciat que és imprescindible que sigui repensada.
A més a més, per poder-nos desenvolupar com a dones al llarg de la nostra vida, les dones amb discapacitat física i/o orgànica reclamem poder accedir als suports que requerim, en el moment i en la intensitat que els necessitem. És el cas, per exemple, de l’assistència personal, un recurs que és vital per a les dones que tenen necessitat de suport de tercera persona, per a la seva autonomia i per a la igualtat de gènere. Si no poden accedir a aquest recurs estan més exposades a violències masclistes per part de la seva parella, l’entorn familiar o l’institucional perquè no poden decidir qui accedeix al seu cos ni a la seva intimitat.
En el manifest, fem també una crida a promoure polítiques per a l’eradicació de les discriminacions i desigualtats que afecten les dones amb discapacitat en l’àmbit laboral (bretxa salarial, sostre de vidre...), així com que es modifiqui la normativa de violència de gènere perquè s’incloguin les violències masclistes que patim les dones amb discapacitat des del nostre entorn de cures, tant familiar com institucional.
Podeu llegir el manifest aquí.
I el 8M estigueu pendents de les xarxes socials (Twitter i Facebook) i compartiu les nostres publicacions per amplificar les nostres reivindicacions. Amb les etiquetes #SomFeminisme #NosaltresDecidim compartirem les diferents demandes que recull el manifest en petits vídeos enregistrats per diferents integrants del Grup de Dones Diverses d’ECOM.