ECOM publica la ‘Guia pràctica de Gestió Inclusiva del Voluntariat’

La ‘Guia pràctica de Gestió Inclusiva del Voluntariat’ promou la diversitat i l'accessibilitat en l'acció voluntària, oferint eines per a organitzacions compromeses amb la igualtat d'oportunitats. 

ECOM, organització líder en la defensa dels drets del col·lectiu de persones amb discapacitat física i/o orgànica, presenta la ‘Guia pràctica de Gestió Inclusiva del Voluntariat’. Aquesta innovadora guia té com a objectiu principal fomentar la diversitat en l'acció voluntària i donar a conèixer el model de gestió inclusiva del voluntariat promogut per ECOM. 

La ‘Guia pràctica de Gestió Inclusiva del Voluntariat’ proporciona eines, recursos, consells i recomanacions d'utilitat per a organitzacions que gestionin o vulguin gestionar equips de voluntariat inclusius.  

La guia defineix els tres tipus d'accessibilitat (física, cognitiva i sensorial) i la comunicació inclusiva. Això garanteix que les organitzacions puguin adaptar les seves accions de voluntariat per acompanyar les necessitats de totes les persones.  

La ‘Guia pràctica de Gestió Inclusiva del Voluntariat’ està disponible en català, castellà i les dues edicions es poden consultar també en lectura fàcil: LF en català i LF en castellà. Els seus continguts i disseny han estat creats amb criteris d’accessibilitat universal reflectint l'aposta d'ECOM per la diversitat i la igualtat d'oportunitats en l'àmbit del voluntariat i la participació ciutadana. 

Després de 50 anys treballant el voluntariat, ECOM reafirma el seu compromís amb la inclusió de les persones amb discapacitat física i/o orgànica, obrint camí cap a equips de voluntariat més diversos i representatius de la nostra societat. 

InDRET, programa de foment del voluntariat 

L’inDRET, és el programa d’ECOM de referència per a les persones amb interessades en fer voluntariat i per a les organitzacions que busquen una gestió inclusiva d’aquest.  

Gestionar el voluntariat de forma inclusiva ajuda a superar barreres psicosocials i promoure una societat més igualitària. Per a les organitzacions interessades, ECOM ofereix formació, assessorament, derivació de persones, accés a recursos per a una societat inclusiva com el portal web ECOMLAB i optar a rebre el reconeixement inDRET de bones pràctiques en gestió inclusiva.